loading...
Facebookta paylaş

FACEBOOK GÖNDERİ GİZLİLİĞİ NASIL OLUYOR - FACEBOOK YENİ SOSYAL AĞ ARAMASI NEDİR - FACEBOOK'TA ESKİ GÖNDERİRİLERİMİ NASIL GİZLERİM


facebook eski gönderileri silme, facebook eski gönderileri bulma, facebook eski gönderileri nasıl silerim, facebook eski gönderilerimi nasıl bulabilirim, facebook eski gönderileri herkesin görmesini engelleme nasıl,

Facebook'a gün geçmiyor ki yeni özellikler gelmesin. Bu yeni güncellemeler ve özelliklere ayak uydurmaya çalışırken çoğu zaman da alışana kadar sinirlerimizi bozmuyor değil.
Bu yazımız da Facebook'un kullanıma açtığı "graph-search" hakkında olacak. Daha doğrusu graph-search'in hayatımıza getireceği yeni özellikler ile birlikte karşılaşacağımız sorunlar hakkında olacak. 

Facebook'un en son duyurduğu yeni özelliğii graph-search sayesinde, Facebook'ta şimdiye kadar nerede bulunduğunuz, nerelerde hangi fotoğrafları eklediğiniz, hangi yazıları yazdığınız, kısaca ne paylaştıysanız artık bunu aramayı yapan herkes görebilecek.

Peki eski gönderilerinize ne kadar güveniyorsunuz? 
Facebook ülkemize gireli yaklaşık 5-6 yıl oluyor. İlk zamanlar fazla meşhur olmasa da şu an Türkiye'nin yüzde 80-85'inin Facebook hesabı olduğu bilindiğine göre, bunların geçmişine bakıldığında çok fazlaca gönderi olduğunu bilebiliriz.
Bu gönderileriniz şimdi facebook kullanıcılarının aramalarına açık olduğunu bildiğimize göre, eski gönderilerinizi özellikle başınıza iş açabilecek bir gönderiyi şimdi nasıl bulacaksınız? Bulduğunuz, birden fazla gönderi var ise nasıl saklayabileceksiniz?

İşte cevap burada.
Facebook yeni gelen arama özelliği ile, size bir de eski gönderilerinizi gizleme daha doğrusu sadece arkadaşlarınıza açık bir alana yönlendirmenizi sağlıyor.

Öncelikle, 

"Ayarlar" kısmından,
"Gizlilik Ayarları"  bölümünü seçmeniz gerekiyor.

Bundan sonra yapmanız gereken açılan sayfada, 1. bölümdeki Paylaştıklarımı Kimler Görebilir seçeneğinin altında 3. sıradaki Geçmiş Gönderileri Sınırla'ya tıklayın.




daha sonra açılan pencerede, "Eski Gönderileri Sınırla" seçeneğine tıklayarak eski gönderilerinizin hepsini sadece arkadaşlarınızın görebileceği şekilde tek hamleyle halledebileceksiniz.

Tabi ki bu da güvenli bir yol fakat, yeni gelen meraklı arkadaşlarınızın sizi rahatsız edebilecek derecede sayfanızı arayabileceğini düşünerek, eski gönderilerinizi silmeniz sizin için daha güvenli olacaktır.











Konu Hakkında YORUM Yapabilirsiniz.
















facebook gönderilerini herkesin görmesini engelleme, facebook gönderi engelleme, facebook gönderileri kimlerin görebileceğini belirleme, facebook gönderilerimi herkesin görmesini istemiyorum ne yapmam lazım, facebook gönderi kısıtlama nedir, facebook yeni eklentisi sosyal ağ araması nedir, facebook yeni eklentisi nedir, facebook gönderi gizliliği nedir, facebook gönderi gizliliği nasıl oluyor, facebook gönderilerimi gizleme nasıl,



Kategori: , , , , ,

0 yorum

loading...