loading...
Facebookta paylaş

KARŞILIKSIZ BURS VEREN KURUM VE KURULUŞLAR HANGİLERİDİR - 2013-2014 YILI KARŞILIKSIZ BURS VEREN DERNEK VE VAKIFLAR HANGİLERİDİR


karşılıksız burs veren yerler nereler, hangi kurum ve kuruluşlar burs vercek, 2013-2014 yılında burs verecek olan yerler, bugunkihaber.blogspot.com, 2013-2014 yılında hangi kurumlar burs verecek, karşılıksız burs veren dernek ve vakıfları isimleri,

Zorlu sınav maratonu hazırlığı döneminden sonra sınava girerek tercih yapma hakkını kazanan ve şu günlerde kayıtlarını yapmakla uğraşan üniversite öğrencileri son adım olan kayıt işlemlerinden sonra isteyip hayal ettikleri üniversite hayatına ilk adımı atmış olacaklar.


Üniversite kayıtlarının devam ettiği şu günlerde öğrenciler bir yandan kayıt işlerini sürdürürken bir yandan da üniversite hayatını rahat geçirmek için özellikle maddi durumu kötü olan öğrenciler burs veren kurum ve kuruluşları arama çabasına girdiler.

Üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilen başbakanlık bursu ve geri ödemeli öğrenim kredisi dışında öğrencilerin başvurup kredi yardımı alabilecekleri kurum ve kuruluşları yazımızın devamında bulabilirsiniz. bugunkihaber.blogspot.com olarak üniversite öğrencileri maddi durumları kötü olan öğrenciler için başvurabilecekleri kurum ve kuruluşların adlarını adreslerini ve başvuru koşullarını aradıkları nitelikler hakkında bilgiler vereceğiz.

Peki 2013-2014 yılında karşılıksız verebilecek kurum, vakıf, dernek ve kuruluşlar hangileridir.

İşte 2013-2014 Yılında Burs Verecek Olan Kurum ve Kuruluşlar

Türk Eğitim Vakfı (TEV):
2013-2014 akademik yılında 7 bin 600 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisine burs verecek. TEV, üniversite öğrencilerine aylık 400, yüksek lisansa 700, doktora öğrencilerine 1000, liderlik vasfı taşıyan öğrencilere verilen üstün başarı bursiyerlerine ise aylık 1000 TL burs verecek. bugunkihaber.blogspot.com, Üstün Başarı Bursları ve Yurt Bursları için 20 Ağustos-20 Eylül, yüksek öğrenim bursları için de 20 Eylül-20 Ekim tarihleri arasında TEV’in ‘www.tev.org.tr’ internet adresinden başvuru yapılabilir.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV):
İSOV tarafından her yıl tespit edilen kontenjan, tutar ve sürelerde lisans, yüksek lisans, meslek yüksekokulu öğrencilerine burs veriliyor. bugunkihaber.blogspot.com, Başka bir resmi veya özel kuruluştan burs almayan, maddi imkanları sınırlı ve başarılı öğrencilere verilen burslara başvurular her yıl 1-30 Eylül tarihleri arasında internet sitesi üzerinden online olarak alınıyor. Öğrencilere ekim-haziran ayları arasında 9 ay süreyle destek sağlanıyor.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD):
Devlet üniversitelerinin birinci öğretimine kayıtlı öğrencilere burs desteği veriyor. Öğrencinin kayıtlı olduğu üniveritenin bağlı bulunduğu şehirde de bir ÇYDD şubesi olması gerekiyor. Bağışçılar ve mezun bursiyerlere göre her yıl burs verilen üniversiteli sayısı değişiyor. Dernek burs başvurularını 1-30 Eylül tarihleri arasında kabul ediyor. Başvuru tarih ve koşulları değiştiği için www.cydd.org.tr adresinin takip edilmesi gerekiyor. 

Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV):
Vakfın 2013-2014 akademik yılı yükseköğrenim burs başvuruları eylül ayı sonuna kadar alınacak. Burs verilecek öğrencilerin öncelikle başarılı ve ihtiyaç sahibi olması ve İstanbul içindeki üniversitelerde eğitim alması gerekiyor. Öğrencilere 10 ay süreyle 150 TL aylık ödeme yapılıyor. www.cev.org.tr

Vehbi Koç Vakfı (VKV): 
Başvurular 1-25 Ekim tarihleri arasında alınıyor. Bir yılda burs verilmesi planlanan üniversite ve yüksekokul sayısı 516. Vakfın burs verdiği üniversitelerde okuyan öğrenciler başvuru yapabiliyor. Başarılı, maddi desteğe ihtiyacı olan, disiplin cezası almamış ve başka bir kurumdan karşılıksız burs almayan öğrencilere destek veriliyor. Her okula verilen kontenjan kadar burs bugunkihaber.blogspot.com, alacak öğrenci sayısı belirleniyor. Geçen yıl, 10 ay süresince öğrencilere aylık 370 TL destek sağlandı. Burs miktarı her yıl, yıllık enflasyon oranına göre arttırılıyor. 3 ayda bir verilen burslar aralık, şubat ve mayıs aylarında ödeniyor. Burs verilen üniversiteler için: ‘www.vkv.org.tr’

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG):
2013 yazında TOG Gençlik Bursları ve Samsung Kore Gazileri Eğitim Bursları verilecek. TOG Gençlik Bursları’na ara sınıflarda okuyanlardan sadece Toplum Gönüllüsü üyesi gençler başvurabiliyor. Üniversiteye yeni kayıt olanlar için ise böyle bir şart aranmıyor. Ancak, yeni sınıflar için kontenjan sınırı bulunuyor. Kore gazisi torunu olan, Türkiye ve K.K.T.C üniversitelerinde okuyan lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri Samsung Kore Gazileri Eğitim Bursları’na başvurabiliyor. Ara sınıf başvuruları 1–30 Ağustos, üniversiteye yeni kayıt yapanların başvuruları 15 Ağustos–10 Eylül tarihleri arasında kabul edilecek. Burs miktarları 175 ile 350 TL arasında değişiyor.

Tekfen Vakfı:
1’inci sınıftan itibaren mezuniyete kadar devam ediyor. Başvurularda üniversitelere yeni yerleşenlere öncelik veriliyor. Sadece lisans programlarını kapsayan burslar, öğrencilerin sınav sonuçları ve başarı ortalamaları esas alınarak tahsis ediliyor. Burs için adayın ailesinin aylık toplam gelirinin en fazla brüt 4 bin 500 TL olması şartı aranıyor. bugunkihaber.blogspot.com, Maddi kritere uyan adayların değerlendirilmesinde üniversite sınavlarındaki Türkiye sıralaması baz alınıyor. Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler ve Mimarlık Fakülteleri dışında başvuru kabul edilmiyor. Bu bölümler dışında istisnai olarak konservatuvar müzik öğrencilerine de kısıtlı bir kontenjan ayrılıyor. Burslar kasım-mayıs ayı döneminde 7 ay boyunca ödeniyor. Başvuru ve kayıt yenileme 2-15 Eylül tarihlerinde ‘www.tekfenburs.org’ adresinden yapılacak.





Konu Hakkında YORUM Yapabilirsiniz.
Bildiğiniz Başka Burs Veren Bir Yer Varsa Paylaşabilirsiniz.











hangi yerler karşılıksız burs verecek, burs veren yerleri nasıl bulabilirim, karşılıksız burs alabilmek için nerelere başvurmam gerekir, karşılıksız burs için başvuru formu, burs başvuru formu, burs başvuru formunu nerden bulabilirim, burs verecek olan yerlerin isimleri, 2013-2014 yılında nereler karşılıksız burs verecek, bugunkihaber.blogspot.com, karşılıksız bursu nasıl alabilirim, karşılıksız burs için aranan nitelikler, maddi durumum kötü nerelerden burs alabilirim, nasıl burs alabilirim, burs amak için ne yapmam lazım, burs alabilmek için neler gerekli

Kategori: , , , , , ,

0 yorum

loading...