loading...
Facebookta paylaş

GOOGLE ANA SAYFASINDAKİ İSİM KİMDİR - GOOGLE BUGÜN ANDIĞI İSİM LEONİDAS SİLVA KİMDİR


google ana sayfasındaki isim kimdir, google bugün hangi ismi anıyor, google ana sayfasında yer verdiği isim kimdir, google ana sayfasındaki leonidas da silva kimdir, google ana sayfasına koyduğu resim kimdir, google 6 eylül ana sayfasındaki isim kimdir,
Google bu sabah yine ana sayfasında yeni bir resimle karşımıza geldi. Dünyanın en büyük arama motoru olan Google önemli günlerde bir ünlü doğduğunda ve öldüğünde yada önemli bir olay olduğunda ana sayfasını değiştirerek o ünlünün resmini koyup hakkında bilgi vererek destek olan google bugün de yeni bir resimle yine bir ünlü kişiyi anıyor.
Böyle konularda sağduyulu davranan ünlü arama motoru Google 06 Eylül Cuma yani bugün yine önemli bir ismin doğum gününü kutlayarak o kişiyi anıyor.
Bugün interneti ilk açtığımızda google ana sayfasında gördüğümüz isim Leonidas da Silva yer alıyor. Bugün tüm internetini açanlar google ana sayfasına bakınca Leonidas da Silva'ın doğum gününü hep beraber kutlayarak anıyorlar.

Peki bugün ki Google ana sayfasındaki isim kim?
Leonidas da Silva Kimdir.


Leonidas Da Silva'nın Hayatı, Biyografisi

Leônidas da Silva 6 Eylül 1913, Rio de Janeiro dünyaya gelmiştir. Ölüm tarihi ise 24 Ocak 2004'tür. Brezilyalı futbolcu ve futbol yorumcusu olan Leonidas da Silva, İki dünya kupasında Brezilya Millî Futbol Takımı'nda yer aldı.
1938 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonanın en skorer oyuncusu olmuştur. Kara Elmas ve Lastik Adam - (esnek bir yapıya sahip olmasından dolayı) takma adlarıyla da tanınır. Futboldaki rövaşatanın öncülüğünü edenlerden biriydi.

Kariyerine São Cristóvão de FC'de başladı. 1933'te Uruguay'ın C.A. Peñarol takımına katıldı. Bir yıl sonra tekrar Brezilya'ya Vasco da Dama'da oynamaya geldi. Rio Eyalet Şampiyonası'nı kazanmalarına yardım etti. 1934'te ikinci dünya kupasından sonra Botafogo takımına katıldı ve 1935'te bir Rio Eylet Şampiyonası'nı bir daha kazandı. Sonraki yıl Flamengo'ya katıldı ve 1941'e kadar orada kaldı. Bir kez daha 1939'da Rio Eyalet Şampiyonası'nı kazandı. Önyargıları yıkarak en iyi Flamengo takımında oynayan siyahî oyunculardan biri oldu. São Paulo'ya 1942'de katılarak 1950'de emekliliğine kadar orada kaldı.


Brezilya'da Diamante Negro (Kara Elmas) adında çikolata üreten bir imalatçı, Leônidas da Silva'nın şerefine hâlâ çikolata üretmektedir.
Rövaşatalarıyla övgü toplardı. Oysa ki rövaşata bir başka Brezilyalı futbolcu olan Petronilho de Brito'ya atfetmiştir, sadece Silva bu vuruşu daha da mükemmelleştirmiştir.





Konu Hakkında YORUM Yapabilirsiniz.







google 6 eylülde ana sayfada kimi anıyor, 6 eylül günü google ana sayfasındaki isim kim, 6 eylül google ana sayfasındaki isim ne iş yapıyor, google 6 eylül doodle, google ana sayfasındaki doodle kimdir, google 6 eylül doodle, google bugunki doodle'ı, 6 eylül google ana sayfasındaki leonidas doodle'ı, google doodle leonidas silva kimdir, google'ın buguünki doodle'ı, rövaşatayı ilk kim attı, rövaşatayı ilk bulan kim, rövaşatayı ilk atan oyuncu kim, rövaşata ilk ne zaman bulundu

Kategori: , , , , ,

0 yorum

loading...