loading...
Facebookta paylaş

ZERKANİ KİMDİR - EBU ZERKANİ KİMDİR - EBU ZERKANİ ESERLERİ


zerkani kimdir,zerkani hayatı,zerkani kime denir,zerkani biyoğrafisi,zerkani hayatı,ebu zerkani kimdir,ebu zerkani biyografisi,zerkani eserleri nelerdir,ebu zerkani eserleri nelerdir,ebu zerkani hangi dönemde yaşamıştır,ebu zerkani eserleri neler,ebu zerkani necidir,ebu zerkani ne zaman öldü,ebu zerkani  öldümü,ebu zerkani ne eserleri yapmıştır,ebu zerkani hakkında bilgi,ebu zerkani hakkında kısa bilgi,ebu zerkani,hayatı öğren,ebu zerkani hangi eserleri yazmıştır,ebu zerkani,ebu zerkaninin hayatı,zerkaninin eserleri neler,zerkani eserler,zerkani hangi yüzyılda yaşamıştır,

Zerkani, 
On yedinci ve on sekizinci asırlarda Mısır’da yaşamış hadis, siyer ve Mâlikî mezhebi fıkıh âlimidir. İsmi, Muhammed bin Abdülbâkî’dir. Künyesi, Ebû Abdullah’tır. Babası gibi Zerkânî nisbesiyle meşhur oldu. 1645 senesinde Mısır’da Zerkan köyünde doğdu. 1710’da Kâhire’de vefât etti. Muhammed Zerkânî ilk önce âlim olan babasından ilim öğrendi. Sonra da zamânın büyük âlimleri, Nûreddîn Ali Şebrâmelîsi, Şeyh Yâsîn Hımsî, Şeyh Muhammed Bâbilî, Muhammed bin Halîl, Aclûnî, Cemâleddîn Abdullah Şibrâvî gibi zâtlardan ilim tahsil etti. Fıkıh, hadis ve diğer Arabî ilimlerde üstün dereceye yükseldi. Bütün hocalarından icâzet (diploma) aldı. Ezher Üniversitesinde ders okuttu. Tasavvuf yolunu Ebi’l-İkrâm bin Vefî’den öğrendi. Birçok kıymetli eser yazdı. 1710 senesinde Kahire’de vefât etti. Cenâze namazını büyük âlim Şeyh Muhammed Kûşî kıldırdı ve orada defnedildi.

Eserleri: 
1) Telhîsü’l-Mekâsıdü’l-Hasene: Hadis ilmine dâirdir.
2) Şerhu’l-Beykûniyye,
3) Şerhu’l-Mevâhibü Ledünniyye: Bu eser İmâm-ı Kastâlânî’nin Mevâhibü Ledünniyye adlı eserinin şerhidir. Peygamber efendimizin sallallahü aleyhi ve sellem hayâtına dâir olup sekiz cilttir. 1911 senesinde Mısır’da, 1973 senesinde Lübnan’da basılmıştır.
4) Şerhu Muvatta-ı İmâm-ı Mâlik, 5) Vusûlu Emânî.

Kategori: , , , , , , , ,

0 yorum

loading...