loading...
Facebookta paylaş

Instagram Nedir? Nasıl Kayıt Olunur? - Instagram Kaydol


INSTAGRAM NEDİR VE NASIL KULLANILIR

Instagram, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulmuş ve günümüzde ücretsiz olarak sunulan bir fotoğraf uygulamasıdır. Bu uygulama ilk çıktığında  sadece Iphone için üretilmiştir. Ancak daha sonra geliştirilerek ve yeni versiyonları çıkarılarak Android, IOS gibi işletim sistemlerine de  uyarlanmıştır.  Dünya genelinde yaklaşık olarak 30 milyon kullanıcısı bulunan Instagramın, bu kullanıcı sayısına erişmesindeki en büyük etken, ünlü sanatçıların kendi hayatlarına dair kareleri bu uygulama aracılığı ile sosyal medya platformlarında paylaşmasından gelir.  Instagram sadece fotoğraflarınızı paylaşmanız için değil,  fotoğraflarınız üzerinde çeşitli efektler vererek, renkler uygulayarak zevkinize uygun tasarım yapmanızı sağlayacak bir uygulamadır.  Bu fotoğraf uygulaması o kadar çok tutuldu ki bu gün devasa platformlarla ilişkilendirilmektedir. 
Sizlerde Instagram'ı nasıl kullanacağınızı merak ediyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek Instagram kullanıcılarına katılabilirsiniz.




Öncelikle Appstore’dan cihazınıza uygun olan Instagram sürümünü ücretsiz olarak indirin.  Daha sonra Sing up yani kayıt ol butonunu tıklayarak daha sonraları uygulamaya giriş yapabilmeniz için gerekli olan kullanıcı adı ve şifrenizi alıyorsunuz. Uygulamanın kurulumu buraya kadar. Bundan sonra paylaşım işlemine geçiyoruz.  Fotoğrafınızı paylaşmak için share butonunu seçerek telefonunuzdan ya da yeni bir fotoğraf çekip paylaşıma hazır hale getirebilirsiniz.  Instagram uygulamasında bilinmesi gereken bir diğer özellik ise fotoğrafların kare şeklinde oluşudur. Yani telefonunuzla çektiğiniz bir fotoğrafı bu uygulama aracılığı ile paylaşmak istiyorsanız boyutlarını tekrardan yenilemeniz gerekir.  Boyutlar düzenlendikten sonra next tuşuna tıklayıp istediğiniz platformu seçebilir ve fotoğrafınızı paylaşabilirsiniz.




INSTAGRAM İLE FOTOĞRAF PAYLAŞMAK

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Instagram, fotoğraflar üzerinde efektler uygulayabileceğiniz ve bunları facebook, twitter, tubllr gibi sosyal medya platformlarında paylaşmanızı sağlayacak kapsamlı bir uygulamadır.  Bu uygulama daha önceden çekmiş olduğunuz fotoğrafları kare şeklinde, eğer fotoğrafı uygulama aracılığı ile çekiyorsanız yine kare halinde düzenleyecektir.   Instagram 2 geliştirici tarafından ilk defa üretildiğinde sadece İphone cihazlar için üretilmiştir. Daha sonra uygulama geliştirilmiş ve şuan IOS,  Android işletim sistemli cihazlara uyarlanmıştır.  Bu uyarlama sonucunda kullanıcı sayısı çok fazlalaşmıştır.  Günümüzde dünya çapında yaklaşık 30 milyon kullanıcısı bulunan uygulamanın bu sayıya ulaşmasında tanınmış sanatçıların büyük rolü vardır.  Kendi yaşamlarından kareler sunan ve bunları hayran kitleleri ile paylaşan sanatçılar yoğun ilgi görmekte ve bu uygulama ile birlikte hayranları tarafından takip edilmektedir.  Sizler de İstediğiniz sanatçıyı takip etmek veya kendi fotoğraflarınız üzerinde efektler uygulayarak arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.



Öncelikle Instagram tamamen ücretsiz bir program olup yukarıda belirtilen tüm işletim sistemine sahip cihazlar için uygundur.  Appstore’dan cihazınıza uygun olan sürümü indirdikten sonra instagram Kaydol butonu ile kendi kullanıcı adı ve şifrenizi oluşturabilirsiniz. Daha sonra uygulamaya girerken bu bilgilerden yararlanacaksınız. Kayıt olduktan sonra artık uygulama aracılığıyla veya daha önceden çekmiş olduğunuz fotoğrafları düzenleyebilirsiniz.  Fotoğrafınız da tamamlandıktan sonra ileri butonuna tıklayıp fotoğrafınızın ismini ve konumunu belirleyin.  Son olarak karşınıza gelecek olan birçok sosyal platformdan birisini seçecek paylaşın. Fotoğrafınız Instagram aracılığı ile paylaşılmıştır. 


Etiketler: Instagram nedir, Instagram kayıt ol, Instagram kaydol, Instagram nasıl kayıt olunur, Instagram kayıt işlemi, Instagram üyelik, Instagram aç


Kategori:

0 yorum

loading...