loading...
Facebookta paylaş

2015 Genel Seçimleri Tarihi - Seçmen Sorgulama


2015 Genel Seçimleri ne zaman? Oyumu nerede kullanacağım?

2015 Genel Seçimi yaklaşıyor. Seçim tarihi olan 7 Haziran 2015 kesinleşti. Bu sene ilk kez oy kullanacaklar ve halihazırda seçmen olan vatandaşları oy kullanma heyecanı sarmış durumda. Şimdi pek çok seçmen için nerede oy kullanacağını öğrenme vakti. Her seçim arifesinde olduğu gibi, bu sene de seçimlerden önce en büyük kontrol gerektiren mevzulardan birisi seçmen listelerinin düzenlenmesi, kontrolü ve uygulanması. Seçmen listelerinin her vatandaş için doğru bilgilerle hazırlanmış olması gerekiyor. Böylece herkes için en doğru sandık yeri ayarlanabilir. Seçimde nerede oy kullanacağım diye düşünüyorsanız siz de bağlı bulunduğunuz mahallenin muhtarlığına giderek orada asılı listelerden oy kullanacağınız yeri öğrenebilirsiniz. Ya da dilerseniz oy kullanacağınız yeri resmi bir şekilde online olarak bilgisayarınızdan da kontrol edebilirsiniz.
Yüksek Seçim Kurulu YSK’nın da oldukça yoğun olduğu 2015 genel seçimlerine adım adım yaklaştığımız bu günlerde, seçmen bilgilerinde sorun yaşanmaması adına pek çok çalışmalar yapılmakta. 


Yüksek Seçim Kurulu hem mahalle muhtarlıklarını hem de online olarak yayına açtıkları seçmen sorgulama hizmeti ile profesyonel olarak ilgilenmekte. Diğer yandan da seçim adayları milletvekillerinin de hummalı bir seçim dönemi çalışması söz konusu. 2015 Genel Seçimlerinin problemsiz ve adil geçmesi için her türlü önlem alınmaya çalışılmış durumda. Özellikle seçmen kontrol sistemi ile birlikte oyların kullanılacağı noktaların belirlenmesi ve hem seçmenlere hem de muhtarlıktaki halka açık listelere yazılması, bu durumun başarılı bir göstergesi. Bağlı bulunduğunuz mahallenin muhtarlığındaki seçmen listelerini kontrol edip, herhangi eksik veya yanlış bilgi fark etmeniz durumunda bunun bildirimini yapmanız gerekmekte. Tabii ki bu işlemi online olarak da yapabilirsiniz. Siz de internet arama motorunuza 2015 seçmen sorgula yazarak Yüksek Seçim Kurulu’nun seçmen sorgulama sitesinden bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz.


Kategori:

0 yorum

loading...