loading...
Facebookta paylaş

OKMEYDAN'INDA SON DAKİKA?UĞUR KURT NEDEN VURULDU?


Okmeydanı'nda polis ile bir grup arasında olaylar çıktı. Polis, molotof ve taş atan gruba gaz bombası ile müdahale etti. Olaylar sırasında Uğur Kurt adlı vatandaş silahla başından vuruldu. Kurt, akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, acı haberi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Mutlu'nun tweeti şöyle
:

Okmeydanı Şarkkahvesi civarında toplanan 10-15 kişilik gruba polis müdahale etti. "Soma" ve "Berkin Elvan" için slogan grup, müdahale sırasında ara sokaklara kaçtı. Polis göstericilerin peşinden gitti. Bu sırada göstericilerin attığı bir molotofkokteyli zırhlı polis aracına isabet etti. Zırhlı araç alev aldı. Bu sırada polisin havaya ateş açtığı görüldü.

Cenaze töreninin olduğu cemevi yakınında meydana gelen olaylar sırasında avluda bulunan bir kişi aniden yere yığıldı. Törene katılan kalabalıktan "Bir kişi vuruldu" sesleri yükseldi.  Bu sırada başından vurulduğu anlaşılan Uğur Kurt'un cemevi avlusunda kanlar içinde yattığı görüldü. Yaralı Uğur Kurt ambulansla hastaneye götürüldü.Gruptakiler, polisin dağılmaları yönünde yaptığı uyarıya taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. Güvenlik güçlerinin müdahalesi üzerine gruptakiler ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda barikat kuran göstericilerin attığı molotofkokteylinin isabet ettiği 2 polis yaralandı. Yaralı polisler ambulansla hastaneye kaldırıldı. Uyarı ateşi açan polis, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.  
     
Olaylar ara sokaklarda gece boyu sürdü.
 
Bir kişinin vurulduğu Okmeydanı'nda silah sesleri yükseldi

BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR
Akşam saatlerinde yaşamını yitiren 30 yaşındaki Uğur Kurt'un, Beyoğlu Belediyesi'nde çalıştığı kaydedildi.
VALİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU: ELBETTE KULLANILAN BİR SİLAH VAR
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gündüz saatlerinde Kurt'un ölüm haberi gelmeden önce yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Okmeydanı'nda emniyet güçlerimiz yaptıkları görev esnasında orada bulunan grupla aralarında bir çatışma oluştu. Bu çatışmada aldığım bilgiler molotofkokteylli saldırılar olduğu, özellikle orada görev yapmakta olan bir grup polis memuruna ve şortland araca molotofkokteylli saldırılar olduğu yönünde. Bu saldırılar sonrasında da bir çatışma var. Çatışma sonrasında da silahla yaralanan bir genç var. 30 yaşında. Öncelikle yaralı gencin şifa bulmasını temenni ediyorum. 
Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde müdahaleler yapıldı. Şu anda ağır yaralı olduğunu biliyoruz ama hastanemiz bütün imkanlarını kullanarak gerekli müdahaleleri yapıyorlar. İnşallah kurtulacaktır. 
Bütün dileğimiz temennimiz budur. Olayın nasıl geliştiği nasıl olduğu nasıl bir yaralanma hadisesi vuku bulduğu elbette ki yapacağımız soruşturmalar neticesinde belli olacak."
"Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var. Bütün bu çerçevede bütün detaylarıyla hem adli hem idari incelemeler yapılacak. Şu anda olayın olduğu yerde bir sükunet var. Bunun muhafazası ve stabil hale getirilmesi çok önemlidir. Acıları, üzüntüleri daha büyük acılara dönüştürmeden, o bölgede daha önce yaşamış olduğumuz hayatını kaybeden bir gencimiz de oldu biliyorsunuz. 

Acıları daha fazla acılarla büyütmeden huzur ortamını tesis etmemiz lazım. Yapılan her işlemin mutlaka adalet çerçevesinde yürütüleceğinden emin olması lazım. Bunun hassasiyetle üzerinde duracağız. Kusur varsa kusuru mutlaka tespit ederiz. Neden olduysa bunu kamuoyumuzla mutlaka paylaşacağız. Ama orada, bir okulumuzun yakınında güvenlik tedbiri almak için bulunan bir emniyet birimine yapılan molotof kokteylli saldırı sonucunda gelişen ve silah kullanılan bir olay var. Bunun nasıl olduğunu nasıl geliştiğini bütün detaylarıyla kamuoyumuzla kesinlikle paylaşacağız. Kamuoyumuz bundan emin olsun. Tekrar yaralı gence şifalar diliyorum. Ümit ediyorum sağlık yönünden de tedbirler alınıyor. Hayata tekrar döndürülebilecektir. Bütün dileiğimiz şu anda bu."

okmeydanındaolaylar,okmeydanında gergin  bekleyiş,uğur kurt neden öldü,uğurkurt alevimi?
okmeydanında sok haber,sondakika haberleri, vali mutlu,twitter haberleri,vli mutlu sözleri,

Kategori: , , , , ,

0 yorum

loading...