loading...
Facebookta paylaş

KIŞ GÜN DÖNÜMÜ NEDİR - GOOGLE 21 ARALIK ANA SAYFASINDAKİ KIŞIN İLK GÜNÜ RESMİ NE DEMEK OLUYOR


kış gün dönümü nedir, gün dönümü nedir, google ana sayfasındaki kışın ilk günü nedir, kışın ilk günü ne zaman, kış gün dönümü ne zaman olur, gün dönümü ne zaman oluyor, yılda kaç kere gün dönümü olur, gün dönümü neden olur, google 21 aralık 2013 anasayfasındaki animasyon nedir, google 21 aralık ana sayfasına koyduğu resim ne demek, kış gün dönümü ne zaman olur, kış gün dönümü olunca ne oluyor, gün dönümlerinde ne olur

Dünyanın arama motoru devi olan Google özel günlerde anasayfasına koyduğu animasyonlar ve resimler ile ziyaretçilerini, bilgisayarlarını yeni açanları şaşırtmaya devam ediyor. Bu sabah 21 Aralık 2013 sabahında da bilgisayarlarını açıp google arama motoruna girenler ana sayfada Kışın İlk Günü diye eldiven ören bir kadın elinin animasyonunu gördüler.
Peki Google ana sayfasına koyduğu kışın ilk günü animasyonu nedir, Kış Gün Dönümü nedir, Kış Gün Dönümü ne zaman, neden olur cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.


Kış Gün Dönümü Nedir

Gündönümü, yılda iki kez tekrarlanan ve güneşin dünyaya (ekvator çizgisine) en uzak mesafede olduğu ana verilen addır. Günlerin ve gecelerin kısalmaya veya uzamaya başladığı andır. Yaz gün dönümünde (yaklaşık 21 Haziran), güneş ışıkları Yengeç Dönencesi`ne dik gelir. Kuzey yarıkürede günler kısalmaya, güney yarıkürede uzamaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarıkürede yazın, güney yarıkürede kışın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir.Güney yarıkürede en kısa gün,Kuzey yarıkürede en kısa gece yaşanır.Kuzey yarım kürede gölgelerin en kısa olduğu gündür. Kış gün dönümünde (yaklaşık 21 Aralık), güneş ışıkları Oğlak Dönencesi`ne dik gelir. Kuzey yarıkürede günler uzamaya, güney yarıkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarıkürede kışın, güney yarıkürede yazın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir.Güney yarıkürede en uzun gün,Kuzey yarıkürede en uzun gece yaşanır.Kuzey Yarım Kürede gölgelerin en uzun olduğu gündür.




Konu Hakkında YORUM Yazabilirsiniz.




.

Kategori: , , , , ,

0 yorum

loading...