loading...
Facebookta paylaş

GOOGLE ANA SAYFASINDAKİ İSİM KİMDİR - GOOGLE BUGÜN ANDIĞI İSİM LEON FOUCAULT KİMDİR


google ana sayfasındaki isim kimdir, google bugün hangi ismi anıyor, google ana sayfasında yer verdiği isim kimdir, google ana sayfasındaki leon foucault kimdir, google ana sayfasına koyduğu resim kimdir, google 18 eylül ana sayfasındaki isim kimdir,
Google bu sabah yine ana sayfasında yeni bir resimle karşımıza geldi. Dünyanın en büyük arama motoru olan Google önemli günlerde bir ünlü doğduğunda ve öldüğünde yada önemli bir olay olduğunda ana sayfasını değiştirerek o ünlünün resmini koyup hakkında bilgi vererek destek olan google bugün de yeni bir resimle yine bir ünlü kişiyi anıyor.
Böyle konularda sağduyulu davranan ünlü arama motoru Google 18 Eylül Çarşamba yani bugün yine önemli bir ismin doğum gününü kutlayarak o kişiyi anıyor.
Bugün interneti ilk açtığımızda google ana sayfasında gördüğümüz isim Leon Foucault yer alıyor. Bugün tüm internetini açanlar google ana sayfasına bakınca Leon Foucault'un doğum gününü hep beraber kutlayarak anıyorlar.


Peki bugün ki Google ana sayfasındaki isim kim?
Leon Foucault Kimdir.

Asıl adı Jean Bernard Léon Foucault olan Fransız fizikçi 18 Eylül 1819 yılında doğmuş ve 11 Şubat 1868 yılında ölmüş bir Fransız fizikçidir. Kendi icadı olan Foucault sarkacı (Dünya'nın kendi çevresinde dönmesinin etkisini gösteren bir düzenek) ve jiroskop araçlarıyla tanınır.
Ayrıca ışık hızının ilk hassas ölçümlerinden birini gerçekleştirmiş (bulduğu değer bugün kabul edilen değerin %99.4'üne eşittir) ve Foucault akımları denen elektromanyetik fenomeni keşfetmiştir. Ay yüzeyindeki Foucault krateri, ismini bu fizikçiden alır.
Yaşamı boyunca çeşitli aygıtlar yapan Leon Foucault'un en tanınmış deneyi olan ve 1850'de yayınlanan salınımını saatlerce kendi kendine sürdüren, serbestçe asılı bir sarkaç kullanarak, Dünya'nın dönüşünü kanıtlamasıdır. Yere çizilen bir çizgi üstünde salınmaya bırakılan sarkaç, bir süre aynı doğrultuda salınır. Ancak, Dünya'nın dönüşü nedeniyle giderek, salınım düzlemi değişir. “Foucault sarkacı” adı verilen bu aygıt, günümüzde birçok müzede sergilenmektedir.
Kuzey yarım kürede sarkacın dönüşü, saat yönündedir.Ekvatorda ise Dünya'nın dönme düzlemi ile sarkacın askı teli aynı düzlemde olduğu için, hiç dönme olmaz. Foucault, sarkacın dönme niceliğini, Dünya'nın açısal hızı ile söz konusu yerin enlemine bağlayan bir yasa da yayınlamıştır.





Konu Hakkında YORUM Yapabilirsiniz.






google 18 eylülde ana sayfada kimi anıyor, 18 eylül günü google ana sayfasındaki isim kim, 18 eylül google ana sayfasındaki isim ne iş yapıyor, google 18 eylül doodle, google ana sayfasındaki doodle kimdir, google 18 eylül doodle, google bugunki doodle'ı, 18 eylül google ana sayfasındaki leon foucault doodle'ı, google doodle leon foucault kimdir, google'ın bugünkü doodle'ı, ışık hızının ilk hassas ölçümlerini kim bulmuştur, leon foucault kimdir, leon foucault eserleri nelerdir, leon foucault deneyleri nelerdir, leon foucault buluşları nelerdir, dünyanın dönüşünü kanıtlayan kimdir, leon foucault dünyanın dönüşünü nasıl kanıtlamıştır, dünyanın dönüşü nasıl kanıtlanmıştır, leon foucault'un dünyanın dönüşünü kanıtlayan sarkacının adı nedir, leon foucault dünyanın dönüşünü kanıtlayan buluşunun adı nedir.


Kategori: , , , , ,

0 yorum

loading...