loading...
Facebookta paylaş

DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN OLDU - LİSELERDE DEVAMSIZLIK 10 GÜNE DÜŞTÜ - LİSELERDE DERS GEÇME NOTU KAÇ OLDU


liselerde devamsızlık kaç gün oldu, liselerde devamsızlık hakkın kaç gün, liselerde kjalma varmı, liselere yeni yönetmelik, liselerde ders geçme notu kaç oldu, lisede kaç dersten kalınıyor, lisede kaç ders zayıf olursa kalınıyor, lisede devamsızlık hakkı 10 gün mü oldu, lisede evlenenlere ne olacak, 


2013-2014 yılı eğitim ve öğretim yılı ilk ders zili bugün ilkokul 1. sınıf öğrencileri için çaldı. Bir çok öğrencinin bugün ders başı yapmasının ardından, Ortaokul ve Lise öğrencileri ise 16 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacaklar. 

Bu sene yine Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinde büyük ölçüde değişiklik olurken içlerinde devamsızlığın yarı yarıya düşürülmesi ve lisede evlenen öğrencilerle ilgili değişiklikler ve sınıf geçme ortalaması gibi bir çok değişiklik bulunuyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğine göre bir çok alanda değişiklikler oldu.

İşte Ortaöğretim Kurumlarında Yapılan Değişiklerden Bazıları;

- 20 gün olan devamsızlık hakkı 10 güne düşürüldü. Yani 10 gün mazeretsiz devamsızlık yapan öğrenci sınıfta kalacak.


- Devamsızlık sınırı 45 gün. Özürsüz devamsızlık hakkı 10, özürlü ( rapor vb. ) 35 gün. 2 gün üst üste özürsüz devamsızlık yapan öğrenci disiplin kuruluna sevk edilecek.


- Başarı puanı 50 oldu. Yani iki dönem aritmetik ortalaması 50 yada ikinci dönem ortalaması birinci dönem notuna bakılmaksızın en az 70 olan öğrenci başarılı sayılacak.


- Ortalama yükseltme sınavları kaldırıldı. Sorumluluk sınavları ise yılda 2 kez yapılabilecek.


- Örgün eğitime devam ederken evlenen öğrenciler ise açık liseye yönlendirilecek.


- 18 yaşını doldurmuş ortaöğretim öğrencisinin kaydı silinecek.


- Başarısız ders sayısı en fazla 3 olan öğrenciler sorumlu olarak sınıfı geçebilecekler. Alt sınıflar da dahil olmak üzere 6 dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak geçebilecekler.





Konu  hakkında YORUM Yapabilirsiniz.









lisede kalanlar olacak mı, lisede 18 yaşını dolduranlar ne olacak, lisede ortalama yükseltme sınavı kalktı mı, lisede sorumluluk sınavı olcakmı, lisede kaç not ortalaması ile sınıf geçiliyor, lisede sınıf geçme ortalaması kaö, lisede ortalama yükseltme sınavı, liselerde sorumluluk sınavları kalktı mı, lisede kaç gün devamsızlık yapan sınıfta kalacak, liselerde mazeretli devamsızlık sınırı kaç gün, lisede mazeretli devamsızlık hakkı kaç gün, kaç gün devamsızlık yapan kalacak, kaç gün devamsızlık yapan sınıfta kalacak,



Kategori: , , , , , ,

0 yorum

loading...