loading...
Facebookta paylaş

YENİ EHLİYETLER NASIL OLACAK - EHLİYETLERİN YENİ HALİ - YENİ EHLİYETLER NE ZAMAN VERİLECEK


ehliyetler ne zaman değişecek, ehliyetlerin yeni hali nasıl olacak, yeni ehliyetlerin resimleri, yeni ehliyetler belli oldu, yeni ehliyetler, yeni ehliyetler ne zaman verilecek, yeni ehliyetleri kimler alacak, yeni ehliyetleri nasıl alıcaz, yeni ehliyetler nasıl alınacak, yeni ehliyetler kaç para, yeni ehliyetlerin fiyatı kaç para,


Nihayet yeni ehliyetler görücüye çıktı. Nisan ayında dağıtılacak olan yeni ehliyetler bakın hangi özelliklere ve hangi renklere sahip, AB standartlarına uygun olarak geliştirilen ehliyetler rengi açısından çoğumuzun hoşuna gitmeyecek gibi görünüyor.

İşte Yeni Ehliyetlerin Özellikleri

Yeni ehliyetler pembe ağırlıklı, turkuvaz ve bej rengi dolgulu, çip değil karekodlu olacak. Karekodun içinde sürücünün parmak izi, kimlik numarası ve kan grubu gibi bilgiler bulunacak.
Yeni kartlarda sahteciliği önlemek için de 8 ayrı teknolojik özellik kullanıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sürücü belgelerini AB kriterlerine uygun hale getirmek üzere başlattığı çalışmada sona yaklaştı. Bu kapsamda yeni sürücü belgelerinin tasarımı tamamlandı.


Yeni Ehliyetlerde Kızıl Ötesi Boya Kullanılmıştır

Böylece kartlar daha dayanıklı ve nem kapma oranı düşük olacak. Ehliyetlerde değişken lazer görüntüler, renk geçişli ve ultraviole floresan mürekkep, renk değiştiren baskı, arka planda dijital su izi, kızıl ötesi ya da fosforlu boya, kabartma harf, sembol ve şekiller kullanıldı.
EGM yeni sürücü belgelerini programda sorun çıkmazsa 2014 Nisan ayından itibaren dağıtmaya başlayacak. Sürücü belgelerinin ön yüzünde dikkat çekici şekilde ay yıldız bulunacak.
Ehliyetin yine ön yüzünde yalnızca ultraviole (Mavi Renk) ışık ile görülebilecek 'TR ve Ayyıldız' basılacak. Ay yıldızın sol yanında ise ehliyetin yüksek güvenlikli olduğunu gösteren su izini andıran parmak izi siluetli 'sürücü belgesi' yazısı yer alacak. Ön kısımda lazer yazıyla sürücünün ad-soyad doğum tarihi-TC. kimlik numarası, ehliyetin alındığı tarihe yer verilecek.


Yeni Ehliyetlerde Bu Sefer Fotoğraflar Küçük Olacak

Sürücü belgesi sahibinin fotoğrafı belgenin ön yüzünde bulunan yıldızın altında yer alacak. Eskisine göre daha küçük olacak fotoğraf, karta lazer baskı ile işlenecek ve üzerinde oynamaya veya kopyalamaya karşı özel hologram yer alacak. Kartın ön yüzünde yer alacak resmi makamlarca verildiğini belirten hologramın hemen yanında ise araç sahibinin hangi araçları kullanabileceğini gösteren sürücü sınıfları bulunacak.

Kartın arka kısmında ise sürücünün kişisel özelliklerinin yer aldığı çip değil karekod yer alacak. Karekodun içinde sürücünün parmak izi, kimlik numarası, kan grubu gibi bilgileri bulunacak. Ayrıca arka kasımda kişinin kan grubu, hangi tür ehliyetleri kullanabileceğine dair sınıflarda işaret bulunacak. Yeni ehliyetler basıldıktan sonra beş yıl içinde ehliyetlerin değişmesi gerekecek.

Kaynak-Mynethaber


İşte Yeni Ehliyetlerin Resimleri













Yeni Ehliyetler Hakkında YORUM Yapabilirsiniz.
Siz Yeni Ehliyetlerin Rengini Nasıl Buldunuz.
Yeni Ehliyetler Hakkında Görüşlerinizi Yazabilirsiniz.









yeni ehliyetleri nerden alıcaz, yeni ehliyetler nerden alınacak, yeni ehliyetleri sınavla mı alıcaz, yeni ehliyetler için ne yapmamız gerecek, yeni ehliyetleri nasıl dağıtacaklar, yeni ehliyeti kimler verecek, yeni ehliyeti kaç gün içinde alıcaz, yeni ehliyetleri ne zaman alacağız, yeni ehliyetlerin rengi nasıl, yeni ehliyette hangi bilgiler bulunacak, yeni ehliyetlerin boyu ne kadar olacak, yeni ehliyetlerde parmak izi olacak mı, yeni ehliyetler çipli mi, yeni ehliyetler karekodlu mu, yeni ehliyetlerde çip varmı, yeni ehliyetlerde banka kartı gibi çip mi var, yeni ehliyetlerin verilme tarihi ne zaman, 2014 yeni ehliyetler nasıl olacak, 2014 yılı ehliyetler değişecek mi, 2014 yuılında ehliyetleri değiştirmek mi gerekiyor, yeni ehliyetlerin şekli, yeni ehliyetlerin şekli nasıl olacak, yeni ehliyetler hangi şekilde olacak, yeni ehliyetlerin şeklini beğendiniz mi,

Kategori: , , , , , , , ,

0 yorum

loading...