loading...
Facebookta paylaş

TAŞERON İŞÇİLERİNİN MAAŞLARI ARTACAK MI - TAŞERON İŞÇİLERİNE YÖNELİK YENİ DÜZENLEMELER NELER


taşeron işçilerinin maaşları ne kadar artacak, taşeron işçileri için yapılan yasa onaylandı mı, taşeron işçilerinin en büyük sorunu nedir, bugunkihaber.blogspot.com, taşeron işçilerinin hakları nelerdir, kamu kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerinin maaşlarına getirilen düzenleme, kamu kuruluşlarındaki taşeron işçilerinin haklarına getirilen yeni düzenlemeler neler,


Kamu kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin çilesi ve en büyük derdi olan maaşlar ve haklar konusu yıllardır devam eden ve bir türlü çözülemeyen bir sorun haline gelen ve uzun zamandır gündemde olan değişti değişecek düzenleme geldi gelecek gibi ifadelerinin nihayet sonuna gelindi.

Merkezi Şanlıurfa'da bulunan Kamu Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı N. Hakan Aydın, kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerle ilgili yapılacak düzenlemeler ve düzenlemenin içeriği hakkında açıklamalarda bulundu.
Bu düzenlemenin içerisinde 2012 yılının Ocak ayında 12 madde olduğunu kendilerinin 36 madde götürdüklerini ifade eden Aydın, "Şuan 14 madde üzerinden işlem yapılacak. Bu maddeler yıllık izinler, mesai saatleri, bugunkihaber.blogspot.com, askere gidenlerin dönüşte tekrar işlerine dönebilmesi, bayanların yıllık izin ve doğum izinlerinin farklı bir şekilde kendilerine yarar sağlayacak şekilde değerlendirilmesidir.
Ayrıca sendikal haklar, iş güvencesi, statünün tanınması gibi maddeler bulunmaktadır. Maaşlarla ilgili bir madde ayrıca kılık kıyafetle ilgili bir madde var. Bununla ilgili düzenlemeler yapılacağını" dile getirdi. 


TAŞERON MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

1 Mayıs 2013'te taşeron işçileri yani KAŞİP olarak Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile birlikte 1 Mayıs'ı kutladıklarını, bu kutlama esnasında asgari ücretten vergi indirimin yapılmasını ve bunun maaşlara yansıtılmasını talep ettiklerini ifade eden Aydın, "Biz geçen ay içerisinde çalışma bakanımızla görüştük. 'Maaşlarla ilgili bir düzenleme olacak mı' diye sorduk, 'evet' olacak dediler.

Maaşların taban rakamının 1050 TL olacağını söylediler. Biz de KAŞİP olarak 1050 TL üzerinden vergi indirimi uygulanarak maaşların 1200-1250 TL gibi rakamlara tekabül etmesini talep ettik. Tabi maaşların zamanında yatırılması önemli bir olgudur. Maaşlar düzenli bir şekilde yatırılacak bu düzenlemeden sonra bunun takibini de kurumlar yapacak, üst kurumlar yapacak. Üst işvereni kurumlardır. Alt işveren de şirkettir.

Lakin maaşlar ne kadar vaktinde yatırılırsa yatırılsın maaşların biraz daha yüksek olması insan hayatının idamesini sağlayacak bir şekilde olması tabi ki daha mutluluk vericidir" dedi. Türkiye genelindeki bir milyon 76 bin taşeron işçinin talebinin aslında kadro veya bugunkihaber.blogspot.com, kurumlarla sözleşme yapmak olduğunu belirten Aydın "Şirketlerin firmaların aradan çıkarılıp kurumlar bünyesinde devlet güvencesine alınmaktır taleplerimiz.
Lakin böyle bir düzenlemeyle böyle bir olgu gerçekleşmeyecek. İlk etapta düzenleme üzerinden hareket edildiği için düzenlemenin taşeron işçinin iş hayatına bir nefes aldıracağı rahatlık getireceği düşünüldüğü için düzenleme üzerinden gidiliyor.

Aslında çok geç kalınmış bir hadisedir. Bugün itibariyle 1 yıl öncesine yönelik bu düzenlemenin çıkmış olması lazımdı. Yani 1 yıldır bu düzenlemenin getireceği haklardan faydalanıyor olmalıydık. Fakat yapılmadı bu güne bırakıldı.
Hatta Ekim -Kasım'a uzatıldı. Aslında bu yanlış bir şey Ekim-Kasım dediği vakit TBMM Türkiye taşeron işçisinin talebi daha şiddetle kadroya yönelik daha sıcak bir şekilde gelişecektir. Bu anlamda bu düzenleme kadro veya sözleşme getirmiyor. bugunkihaber.blogspot.com, Taşeron işçinin talebi kadro veya sözleşmedir kurumlarla. Toplumumuzun bunu bilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak-Sağlıktanhaber.com





Konu Hakkında YORUM Yapabilirsiniz...








taşeron işçileri için yasa onaylandı mı, taşeron işçileri maaşları artıyormu, taşeron işçilerinin maaşları ne kadar artacak, bugunkihaber.blogspot.com, taşeron işçileri için yapılan yenilikler neler, taşeron işçilerinin beklediği yasa onaylandı mı, taşeron işçileri kadroya alınacak mı, taşeron işçileri için sözleşme yapılacak mı

Kategori: , , , , ,

2 yorum:

  1. inşallah bakalım her zaman olduğu gibi bekliyoruz

    YanıtlaSil

loading...