loading...
Facebookta paylaş

MERS VİRÜSÜ NEDİR NASIL BULAŞIR VE BELİRTİLERİ NELERDİR


sağlık,mers virüsü nedir,mers virüsü nasıl bulaşır,mers vürüsü nedir,mers virisü nedir,mers virüsü öldürürmü, mers virüsü belirtileri neler,mers vürüsü nasıl bulaşır,mers virüsü hakkında,mers virisü kabede varmı,mers vürüsü nasıl bulaşır,mers virüsü kimlere bulaşır,mers virüsü tedavisi nedir,mers virüsü nasıl tedavi edilir,mers virisü bulaşma şekli,mers virüsü kimlerde görülür,mers virüsü belirtisi


2013 yılının hacı adayları hacca gitmek için hazırlandıkları şu dönemlerde iki kötü haber ile hayal kırıklığına uğradılar.
Öncelikle Kabe genişletme çalışması nedeni ile Suudi Arabistan'dan gelen kontenjan eksiltme yönündeki haberler ve ülkemizde kura çekimi ile gideceklerin karar verileceği haberinin ardından, şimdi ise MERS virüsü haberi ile hayalleri yıkılan hacı adayları, MERS virüsü hakkında bilgi edinmeye ve korunma yollarını aramaya başladılar. 

Ölüme bile neden olan Mers virüsü nedeni ile gitmekten vazgeçenlerin yanı sıra, seneye kalma korkusu olanlar da var. Çıkan haberlerin ardından gitme konusunu bir kez daha düşünüp ne olursa olsun gitmek isteyenlerde var.

Peki bu MERS virüsü nedir, Mers virüsü nasıl bulaşır, Mers virüsü belirtileri nelerdir, Mers virüsü hangi yollarla bulaşır gibi merak edilenleri sizler için derledik.


Mers Virüsü Nedir...

Bilim adamları 38 kişinin ölümüne neden olan ve SARS virüsünden daha tehlikeli olduğuna inanılan yeni bir virüs keşfetti. Virüs daha çok Ortadoğu ülkelerinde görülürken Suudi Arabistan’da 30’un üzerinde vaka ile karşılaşıldı.
Yeni virüsün 2003 yılında patlak veren ve 800 kişinin ölümüyle sonuçlanan SARS virüsüyle benzer olduğu belirtiliyor. Ortadoğu Solunum Sendromu MERS ismi verilen virüsün daha önce görülen benzer virüslere göre çok daha hızlı yayıldığı ortaya çıktı.
Hastanelere hasta ziyaretine giden vatandaşlar, enfeksiyona karşı uyarılıyor.


MERS Virüsü Belirtileri Nelerdir...

Virüsün bulaştığı hastalarda öncelikle ateş ve öksürük belirtileri görülüyor. Virüsün çıkış nedeni bilinmiyor ancak yarasa, deve ya da keçilerden bulaşmış olabileceği üzerinde duruluyor. Söz konusu virüse karşı henüz etkili bir tedavi yöntemi geliştirilemedi.

Kategori: , , , , , , , ,

0 yorum

loading...