loading...
Facebookta paylaş

GOOGLE ANA SAYFASINDAKİ ROSALİND FRANKLİN KİMDİR - 25 TEMMUZ GOOGLE ANA SAYFASINDAKİ İSİM KİM


güncel,google ana sayfasındaki kim,25 temmuz google ana sayfasındaki isim kim,bugünkü google ana sayfasındaki isim,rosalind franklin kimdir,rosalind franklin eserleri,rosalind franklin hayatı, rosalind franklin neler yapmıştır,google ana sayfasındaki doğum günü olan kim,google ana sayfasın daki rosalind franklin kim,bugün googledaki rosalind kimdir,google ana sayfasındaki rosalind kimdir, rosalind franklin biyografi,rosalin franklin resimleri,rosalind franklin ünlü eserleri,rosalin franklin

Google bu sabah yine ana sayfasında yeni bir resimle karşımıza geldi. Dünyanın en büyük arama motoru olan Google önemli günlerde bir ünlü doğduğunda ve öldüğünde yada önemli bir olay olduğunda ana sayfasını değiştirerek o ünlünün resmini koyup hakkında bilgi vererek destek olan google bugün de yeni bir resimle yine bir ünlü kişiyi anıyor.
Böyle konularda sağduyulu davranan ünlü arama motoru Google 25 Temmuz yani bugün yine önemli bir ismin doğum gününü kutlayarak o kişiyi anıyor.
Bugün interneti ilk açtığımızda google ana sayfasında gördüğümüz isim Rosalind Franlin yer alıyor. Bugün tüm internetini açanlar google ana sayfasına bakınca Rosalind Franklin'in doğum gününü hep beraber kutlayarak anıyorlar.

Peki bugün ki Google ana sayfasındaki isim kim?
Google 25 temmuz ana sayfasında ROSALİND FRANKLİN'in doğum gününü kutluyor.
ROSALİND FRANKLİN kimdir, eserleri ve hayatı.


ROSALİND FRANKLİN Kimdir Eserleri Nelerdir...

Tam adı Rosalind Elsie Franklin olup 25 Temmuz 1920'de Londra dünyaya gelmiştir. 16 Nisan 1958'de Londra ölmüştür. DNA, virüs, kömür ve grafitin yapılarının anlaşılmasında büyük katkılarda bulunan İngiliz biyofizikçi ve kristallografçısı.
En çok Watson ve Crick'in DNA'nın yapısını keşfetmelerinden önce yaptığı X ışını kırınımı çalışmalarıyla ve öne sürdüğü hipotezlerle tanınmıştır. Daha sonra ise tütün mozaik virüsü ve polio virüsler için yaptığı araştırmalarla dikkat çekmiştir.
16 Nisan 1958'de zatürre ve takiben karsinomatozis ve yumurtalık kanserinden hayatını kaybetmiştir.


Kategori: , , , , , ,

0 yorum

loading...