loading...
Facebookta paylaş

ÜNİVERSİTE EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖĞREN - LYS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖĞREN - 2013 EK KONTENJAN SONUÇLARI ÖĞREN


2013 LYS Ek Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak, lys ek yerleştirme sonucu öğren, üniversite ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır, lys ek tercihler ne zaman açıklanır, 2013 LYS ek yerleştirme, 2013 LYS ek tercihlerin sonuçları ne zaman, 2 ekim lys sonuçları, 1 ekim lys sonuçları, eğitim, ek kontenjan tarihleri ne zaman, ek kontenjan tarihleri açıklandı, ek kontenjan ne zaman, ek kontenjan tarihleri,



2013 LYS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ>>>



2013-2014 yılı üniversite kayıtları tamamıyla bittiği ve artık üniversite öğrencilerin ders başı yapması ile birlikte beklenen bir diğer haber olan ek kontenjanlar da belli olmaya başladı. Üniversite tercihlerinde öğrenciler tercih ettikleri okullara kayıtlarını tamamladılar.
Kayıt yapamayan veya kayıt yaptırmaktan vazgeçen öğrenciler neticesinde oluşan boş kontenjanlara şimdi ise yeni öğrenciler tercih yapacaklar.

2013-2014 dönemi üniversite merkezi yerleştirmede boş kalan veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaktan vazgeçmesi neticesinde boşalan ve 2013-ÖSYS Yükseköğretim ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandıktan sonra tespit edilen boş ek kontenjanlar için başvurular yapılacak.

Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 30 Eylül 2013 tarihine kadar başvuru merkezleri aracılığıyla ve ayrıca internetten şahsen online olarak yaptılar.

LYS Ek yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanack? 

2013 LYS Ek Yerleştirme sonuçları 1-2 Ekim 2013 tarihinde açıklanacak...

Peki Ek yerleştirmeye göre kazanan öğrenciler ne zaman kayıt yaptıracaklar? 

Ek yerleştirme sonuçlarına göre kazanan öğrenciler 7 ekim 2013 tarihine kadar kazandıkları üniversitelere kayıt yaptıracaklar. Kayıtlar ile ilgili bilgi sonuçlar açıklandıktan sonra detaylı olarak verilecektir...








--

2013 LYS tercihlerinin açıklanması ile beraber hiç bir Üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak.

2013 LYS tercih sonuçlarına göre hiç bir Üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için Üniversite kayıt tarihleri yani 02-06 Eylül tarihleri arasında asıl kazanan öğrencilerin kayıt yaptırmasının ardından boş kalan kontenjanların ÖSYM tarafından açıklanması ile yerleşemeyen öğrenciler ek kontenjan döneminde tekrar tercih yapacaklar.

Ek Kontenjan Tercihleri Ne Zaman Yapılacak.

Ek kontenjan tercihleri 02-06 Eylül arasında asıl olarak üniversite kayıt tarihlerinin yapılmasından sonra açıklanacak olan, boş kontenjanlara tercihlerini tahminen Eylül ayının 20'inden sonra yapabilecekler.
20 Eylül gibi açıklanacak olan Ek Kontenjan klavuzundan tercih yapabilecekler.

Ek Kontenjanla Tercih Yapıp Kazananlar Burs veya Yurt Başvurusu Yapabilecekler mi.

Evet Ek Kontenjan ile tercih yapıp kazanan öğrenciler burs ve yurt başvurusu yapabilecekler.

Ek Kontenjanda Tercih Yaparken Kaç Tercih Hakkımız Olacak.

Ek kontenjan ile tercih yapacak olan öğrencilerin 30 tercih hakkı olacak







Konu İle İlgili Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz...










ek kontenjan tercihleri ne zaman, ek kontenjanlar ne zaman, ne zaman ek kontenjan tarihleri açıklanacak, ek kontenjan tarihleri ne zaman olacak, ek kontenjanda kaç tercih yapılacak, ek kontenjan da hangi üniversiteler olacak, ek kontenjan ile hangi okulları yazabileceğiz, hangi okullar ek kontenjan da olacak, ek kontenjanla alan üniversiteler, üniversitelerde yeni açılan bölümler, hangi üniversite ek kontenjanı çok olacak, hangi üniversite en çok öğrenci alacak, ek kontenjanı en yüksek olan üniversiteler, ek kontenjanlar ne zaman belli olacak, ek kontenjan tercihleri ne zaman ek yerleştirme tercihleri ne zaman olacak, ek yerleştirme ne zaman olacak, ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılacak, ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak, ek kontenjan tercihleri nasıl yapılacak, ek kontenjan tercihleri ne zaman yapılacak, ek kontenjan tarihleri belli oldu mu, ek kontenjan tarihi ne zaman, ek kontenjan kaç eylülde olacak, ek kontenjan tercihleri, ek kontenjan tercih klavuzu, ek kontenjan hangi tarihte, ek kontenjan yapılma tarihi, ek kontenjanın tarihleri, ek yerleştirme tarihleri ne zaman, ek yerleştirme günü ne zaman, öss ek yerleştirme tarihleri ne zaman, üniversite ek yerleştirme tarihleri

Kategori: , , , , , ,

0 yorum

loading...