loading...
Facebookta paylaş

DİYANET İŞLERİ BAKANLIĞINDAN YAPILAN HAC KONTENJANI AÇIKLAMASI - KAÇ KİŞİ HACCA GİDECEK


2013 yılı kaç kişi hacca gidecek,kaç kişi hacca gidecek,hacca gitmede kontenjan sınırı,hacca gideceklere kötü haber,suudi arabistan hacca 59 bin kişi gelsin dedi,hacca gidenlerden 14 bin kişi kaldı,hacca gitmek için kura çekilecek,24 temmuz hacca gitme kurası,hacca gitme kurası ne zaman,hacca gitme kurası ne zaman yapılacak,hacca gitme kurası nasıl olacak,kimler hacca gitmek için seçilecek,hacca gitmek artık kura ile,bu yıl hacca kura ile gidilecek,hac genişletme çalışmaları,hacca neden kura ile gidilecek,hacca kura nasıl olacak,

İbadet adına yapılan en büyük eylem hacca gitmektir. Hacca gidip hacı olmak isteyenler çok olmasına karşın tabi ki öncelikle hacca gitmenin ilk niyeti ibadettir. İslamiyetin ilk doğduğu yer olan ve peygamber efendimizin önemli eşyalarının ve hatıralarının olduğu Mekke ve Medineye gitmek herkesin arzusudur.

Hac için yapılan başvurular aylar öncesinden yapılır, hatta aylar öncesinden kalınacak otel bile ayarlanır, paralar peşin verilir ve sadece hacca gitme günü beklenir. Bu sene için de hacı adayları tüm hazırlıklarını yapmış gitme gününü beklerken Diyanet İşleri Bakanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Müdürlüğünden yapılan bir yazılı açıklama ile hacca gitmek isteyen hacı adayları hayal kırıklığına uğradı.

Diyanet İşleri Bakanlığı Kabe genişletme inşaatı nedeni ile hacca gitmek isteyen kişilerin kapasitesini yüzde 20 azaltacağını belirtti.
Diyanet İşleri Bakanlığı hacca gitmek isteyenlerden 14 800 kişinin hacca gitme haklarını 2014 yılına devredeceğini açıkladı. İlk önce gönüllü 2014 yılında gitmek isteyenler belirlenecek eğer yine istenilen sayıya ulaşılamazsa 24 temmuzda 2013'te saat 11:00 da Diyanet İşleri Başkanlığında bilgisayar ortamında kamuoyuna açık bir şekilde kura çekilerek 2014 yılına kalacak hacı adayları belirlenecek.

Suudi Arabistan Krallığının açıklaması üzerine Haremi Şerif genişletme çalışmaları devam etmektedir. Bu yüzdendir ki İslam ülkelerinden hacca gelecek ziyaretçilerin sayılarında yüzde 20 oranında azaltılmaya gidilmesini istemiştir.

Yani Suudi Arabistan da hacca gelenlerin sayısı 250 bini geçmeyeceği belirtildi ve ülkemize verilen kontenjan sayısı 59 200 olarak belirlendi. Böylelikle 14 800 kişilik bir grup 2014 yılına kalacakları açıklandı.


Konu İle İligili YORUM Bölümünden Düşüncelerinizi Paylaşabilirsiniz...



Kategori: , , , , , , , ,

0 yorum

loading...