loading...
Facebookta paylaş

YENİDOĞAN ÇOCUĞA SÜNNET YAPILIR MI - YENİDOĞAN BEBEĞE SÜNNET YAPTIRMAK SALIKLI MI?


yeni doğan çocuğa sünnet yapılması,yeni doğan çocuk sünnet olunur mu,yeni doğan bebeğe sünnet yapılması sağlıklı mı,yeni doğan bebek sünnet olur mu,yeni doğan bebeğe sünnet tavsiye edilir mi,sünnet kaç yaşında yapılmalı,sünnetin ideal yaşı kaçtır,sünnet küçük yaşta mı yoksa doğunca mı yapılmalı,sünnet yeni doğan bebeğe yapılır mı,yeni doğan bebeğe hemen sünnet yapılır mı,yeni doğan sünneti,sünnet yaptırmak için en sağlıklısı hangisi,hastanede mi yaptırmak iyi özelde mi,

Yaz ayının gelmesi ile birlikte düğün ve sünnet sezonu hızla ilerlemeye devam ediyor. Belediyelerin düzenlediği toplu sünnet şölenleri ve Hastanelerin başlattığı toplu sünnet operasyonları en çok tercih edilenler arasında. Peki hastanede mi sünnet ettirilmeli sizce yoksa belediyenin toplu şöleninde mi ettirilmeli tabiki hastane diyenleriniz çok.

Peki bir çocuk en fazla kaç yaşına kadar sünnet ettirilmelidir,
Doğumdan  hemen sonra sünnet ettirmek sağlıklı mı?
Doğumdan hemen sonra sünnet olması iyi mi ?

İşte bununla ilgili soruları sizler için yazımızda paylaştık

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan Dr. Filiz AK sorularınıza cevaplar veriyor;

 “Bugün tüm dünyada erkeklerin dörtte biri, kültür, din veya tıbbi nedenlerle sünnet edilmektedir. ABD’de yeni doğan bebeklerin %60’ı, ülkemizde ise % 100’e yakını sünnet edilmekte. Yenidoğan sünneti basit bir cerrahi işlem gibi görülmekle birlikte, uzman kişilerce, steril bir ortamda yapılmalıdır. Genel anestezi, lokal anestezi veya çan yöntemi ile hiç anestezisiz de yapılabilir. Bebeğin prematüre olmaması, hemofili veya benzeri bir kan hastalığının bulunmaması gerekir. Doğumu takiben 24 saat içinde, yenidoğan hekiminin muayenesinden sonra sünnete engel bir durum yoksa yapılabilir. Uzman ellerde yapılmayan sünnetlerde erken dönemde kanama, enfeksiyon, uzun vadede ise kalıcı hasarlar görülebilmektedir. Şimdilerde doğumu takiben yapılması, hem hastane hem de uzman ellerde yapılmasına imkan vermekte hem de maliyetler daha düşük olmaktadır.”

Yenidoğan sünneti tavsiye ediliyor mu? 

“Sünnetin yararları ve zararları konusu son yıllarda daha çok tartışılmıştır. Sünnet işleminin, çocuklarda bazen psikolojik travma yarattığı, erken boşalma ve bazı cinsel fonksiyon bozukluklarına yol açtığını söyleyen araştırmalar olmakla birlikte, sünnetli erkeklerin ve eşlerinin cinsel yolla bulaşan hastalıklara, rahim ağzı kanserine, penis kanserine ve üriner sistem infeksiyonlarına daha az yakalandıkları kanıtlanmıştır. Sonuçta ister sosyokültürel ister tıbbi nedenlerle olsun, doğumu takiben 1 ay içinde yapılan yenidoğan sünneti tavsiye edilebilir bir işlemdir.”


kaynak : http://www.hurriyetaile.com/bebekle-yasam/yeni-dogan-0-1-ay/yenidogan-sunneti-ilk-24-saatte-yapilabiliyor_25274.html

Kategori: , , , , ,

0 yorum

loading...