loading...
Facebookta paylaş

TÜRKİYE'DE İLK KALP PİLİ OPERASYONU - TÜRK HEKİMLERİNDEN BİR İLK KALP PİLİ OPERASYONU


sağlık,sağlık haberleri,türk doktorlarından bir ilk,türk doktorlarının buluşları,türk hekimlerinin ilk kalp pili operasyonu gerçekleşti,türk hekimleri,hekimlerimizin buluşları neler.türk doktorları bu güne kadar hangi buluşlara imza atmışlardır,dünyada türk hekimlerimizin yeri ne,türk hekimleri neler buldu öğrenin




Türkiye'de gün geçtikçe her gün yeni bir teknik, çözüm ve sağlıkla ilgili önemli gelişmeler ve yenilikler bulan Türk doktorlarımız yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da adlarından oldukça fazla söz ettiriyorlar tıpta her gün bir yenilik ekleyen hekimlerimizden bir ilk de Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesinden geldi.

İşte Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin ilk kalp pili operasyonu...

Türkiye'de ilk defa yapılan operasyonla bir hastaya kalp pili takıldı, kalp pili operasyonunda radyasyon yayan cihaz yerine 3 boyutlu görüntüleme sistemi kullanılarak kalp pili takıldı.

Yöntemin özellikle radyasyona maruziyetinde sakınca olan gebelerle çocuklar için güvenli olduğu bildirildi. Operasyonu gerçekleştiren ekibin başkanlığını üstlenen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kudret Aytemir, ameliyatın ani ölüm riski bulunan bir hastaya Türkiye'de ilk kez X ışınları (radyasyon) kullanılmadan yapıldığını belirtti. Yaygın uygulamada, kalbindeki elektriksel aktivite bozulan hastalara kalp pili takılırken radyasyon yayan floroskopi cihazının görüntüleme amaçlı kullanıldığını anlatan Aytemir, işlemle ilgili şu bilgileri aktardı:

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Konu ile ilgili YORUM yapabilirsiniz...

Kategori: , , , , , ,

0 yorum

loading...