loading...
Facebookta paylaş

Sepsis Hastalığı Nedir - Sepsis Hastalığı Nasıl Bulaşır - Sepsis Hastalığı Tedavisi -Sepsis Nedir - Sepsis Nasıl Bulaşır


sağlık,sepsis nedir,sepsis nasıl tedavi edilir,sepsis tedavisi neler,sepsis hastalığı nedir,kan zehirlenmesi nedir,sepsis hastalığı belirtileri neler,sepsis nasıl anlaşılır,Sepsis Hastalığı Nedir - Sepsis Hastalığı Nasıl Bulaşır - Sepsis Hastalığı Tedavisi -Sepsis Nedir - Sepsis Nasıl Bulaşır
13 Eylül Dünya Sepsis günüdür… dünyada en çok ölüme yol açan hastalık sepsis hakkında çoğu kişinin bilgisi yok. Sepsis yüzünden dünyada saatte 50 kişi hayatını kaybediyor.

Peki sepsis Nedir,
Sepsis ‘in tedavisi varmıdır.

Biz de sizin için sepsis hakkında kısaca bilgi vermek istedik….

Sepsis Nedir?
Sepsis : Sepsis Kan zehirlenmesidir. Sebtisemi, kana bakteri ya da toksin karışmasıdır.

Sepsis Nasıl Bulaşır?
-Deri üstündeki bir yarada mikrop kapma sonucu enfeksiyon oluşması
-Bir apsenin patlayarak iltihabın kana karışması
-Boğaz enfeksiyonu (sözgelimi difteri)
-Bağırsak iltihabı (tifo gibi)
-Akciğer enfeksiyonu (zatürree gib)
-İdraryolları enfeksiyonu sonucu

Sepsis Belirtileri – Sebtisemi Belirtileri Nelerdir?
Septisemi belirtileri ateş, şok, ayakta duramayacak kadar halsizlikle birlikte kan basıncının ansızın düşmesidir. Hasta kendini çok kötü hisseder, komaya girer ve ölebilir.

Sepsis Tedavisi Nasıl Yapılır? Sepsis Nasıl Tedavi Edilir?
Bütün bakteri enfeksiyonlarında antibiyotikler kullanılır ve sonuç genellikle başarılı olur. Eğer septisemi kuşkusu varsa kandan örnek alınarak laboratuvarda kültür hazırlanmalı ve antibiyotiklere duyarlılık testi uygulanmalıdır. Tokseminin tedavisi daha güçtür. Bakteriler antibiyotiklerle öldürülebilir ama toksinlerin antitoksinlerle etkisiz hale getirilmesi gerekir. Tetanos, difteri ve bir toksemi olan yılna zehrine karşı antitoksinler vardır. Ancak hastanın tepkisi bilinemeyeceğinden büyük bir dikkatle kullanılmaları gerekir. Onun yerine, olabildiğince koruyucu önlem alınır ve bütün çocuklara ilk birkaç yıl içinde difteri ve tetanos aşısı yapılır.
Septisemi bedenin savunma mekanizmasına büyük bir yük bindirebilir ve bazı kişiler bunun etkilerine ötekilerden daha açıktırlar: Şeker hastaları, alkolikler, uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlıları, kanser hastaları (özellikle ilaç tedavisi görenler), steroit ilaçlar kullananlar, yaşlılar ve direnci düşük olanlar. Toksemi, difteride kalbin zarar görmesi gibi, belirli zararlara yol açabilir. Ancak tıbbi tedaviyle sağlıklı bir kişinin bu tehlikeli dönemi atlatması olanaklıdır. Tetanos ise ender de olsa öldürücü olma özelliğini korumaktadır.


Kaynak: wikipedia.org

Kategori: , , , , , , ,

0 yorum

loading...