loading...
Facebookta paylaş

Sendak Kimdir - Maurice bernard Sendak Kimdir - Bugün Google Anasayfadaki Sendak Kimdir, Sendak Biyografi


biyografi,biyoğrafi,sendak kimdir,sendak kitapları neler,sendak biyografisi,sendak eserleri neler,sendak kariyeri,sendak hangi kitapları yazdı,maurice bernard sendak kimdir biyografisi,sendak nereli,sendak kaç yaşında öldü,maurice bernard sendak kimdir neler yapmıştır,maurice bernard sendak biyografisi eserleri

Maurice Bernard Sendak Kimdir, Hayatı, Eserleri, Biyagrafisi

Adı                     : Maurice Bernard Sendak
Doğum Tarihi      : 10 Haziran 1928
Ölümü                :  8 Mayıs 2012
Ülkesi                 : ABD
Önemli Ödülleri   : Caldecott Madalyası 1964,1974 Hans Christian Andersen Ödülü 1970 Laura Ingalls              
                            Wilder Madalyası 1983 Astrid Lindgren Ödülü 2003
Tür                     : Çocuk Edebiyatı, Resimli Kitaplar
Mesleği               : Sanatçı, İllüstratör, Yazar



Bugün ABD edebiyatına damgasını vurmuş ve yakın zamanda aramızdan ayrılan Maurice Sendak’ın yaş günü. Google bugün kendisini bir animasyon dizisiyle tanıttı. Maurice Sendak , 10 Haziran 1928 tarihinde Amerika’da dünyaya geldi. Tam adı Maurice Bernard Sendak olan yazar çocuk edebiyatı üzerine eserler kaleme almıştır.

Aynı zamanda iyi bir ressam olan Maurice Sendak “Where the Wild Things Are (Canavarlar Ülkesi)” adlı resimli çocuk kitabını da yazarak tüm zamanların sevilen en iyi resimli kitabını dünya edebiyatına kazandırmıştır. Yoksul bir yahudi ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen Sendak, Terzi bir babaya sahipti ve para kazanmak için eğitimini yarıda bırakarak çalışmaya başlamıştı. 1956 yılında Kenny’s Window adlı ilk resimli kitabı raflardaki yerini almıştır.

Onu dünyaya asıl tanıtan eseri olan “Canavarlar Ülkesinin Kralı” adlı eseri ise en iyi, resimli çocuk kitabı olarak Caldecott ödülünü kendisine kazandırmıştır. Hasta olan annelerine süt alabilmek uğruna para kazanmak için çalışan iki kardeşin öyküsünü anlattığı “Brundibar” adlı eseri yazarın en çok gurur duyduğu kitabıdır. Sendak, 8 Mayıs 2012 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Kaynak - Samanyoluhaber

Kategori: , , , , , , , ,

0 yorum

loading...