loading...
Facebookta paylaş

SBS Sınav Yeri Öğrenme - SBS Sınav Yerini Öğren - SBS Sınavı



Seviye Belirleme Sınavına ( SBS) , 1 milyon 127 bin 211 öğrenci girecek. Milli Eğitim BakanlığıYenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Mustafa Koç, SBS’ye 1
milyon 127 bin 211 öğrencinin başvurduğunu belirterek, bunların 2 bin 284’ünü engellilerin oluşturduğunu belirtti.,

Seviye Belirleme Sınavı ( SBS), 8 Haziran Cumartesi günü tüm yurt içinde 839, tüm yurt dışında ise 10 merkezde saat 10.00'da başlayacaktır. SBS'de öğrencilere 100 sorunun yöneltileceği sınav, 120 dakika sürecek.

Diğer 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıfların gireceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) da 9 Haziran'da, tüm illerde, bazı ilçe ve yurt dışı merkezlerde yapılacak.

SBS SINAV YERLERİNİ BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ>>> 

Seviye Belirleme Sınavına Girerken Yanınızda Bulundurulması Gerekenler

- Kimlik kontrolü ve salona yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için 09.30’da fotoğraflı sınav giriş belgesiyle belirtilen salonda hazır bulunulmalı.
- Sınava giderken öğrenciler yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesini, nüfus cüzdanını (veya pasaportunu), en az iki adet koyu, siyah ve yumuşak kurşun kalemi, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak bir silgi almayı unutmamalı.
- Sınava girilecek salondaki yerini almadan önce mutlaka bütün fiziksel ihtiyaçlar giderilmeli.

Yoklama yapıldıktan sonra salon başkanının yapacağı açıklamalar mutlaka dinlenmeli.

SBS Erteleme Hakkındaki Açıklama Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve daha sonra birçok ile yayılan eylemler devam ederken Bakan Avcı’dan “hafta sonu SBS’nin yapılacağı” açıklaması geldi. TBMM’de Gezi Parkı olaylarının anımsatılması ve bu nedenle hafta sonu yapılacak SBS’nin iptal edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine Avcı, “SBS hafta sonu yapılacak” yanıtını verdi.

Kaynak -Milliyet.com

Kategori: , , , , , ,

0 yorum

loading...