loading...
Facebookta paylaş

Sancaktepe'ye EDEV Açılacak mı? - Sancaktepe Engelli Dinlenme Evi Açılıyor mu - Sancaktepe Engelli Dinlenme Evi Ne Zaman Açılacak


    



Sancaktepe’de açılacak olan Bakıma Muhtaç Engelli ve Gençlerin Geleceklerinin Desteklenmesi projesi kapsamında açılacak olan kısa adı EDEV olan Engelli Dinlenme Evi’nin açılışı 5 Haziran’da yapılıyor.

İçinde, Dinlenme odaları, spor alanları, oyun alanları,rehabilitasyon odaları,çok amaçlı salonu bulunan EDEV hakkında Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan bir açıklamada bulundu.

Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan açıklamasında “ Bilindiği üzere, genel olarak engelli vatandaşlarımız yaşamın birçok alanında mutlaka ‘’refakate’’ ihtiyaç duyar. Genellikle hatta tamamında da bu görev annelere düşmektedir.
Bu süreç içinde karşılaşılan sorun genel hatları ile; çocuklarının bakımını yapan annelerin tükenmişlik, stres altında olmaları, aile içinde sürekli bir kriz ortamı yaşanması, günlük yaşamın gerekleri olan, oldukça sıradan gibi görünen ancak sosyal hayat için önemli olan çarşı-pazara gitmek, bir yerde çay içmek, kendi sağlık ihtiyaçlarını gidermek, fatura ödemek, kamu kuruluşlarındaki işlerini gidermek, arkadaşlarını ve akrabalarını ziyaret etmek, düğün, cenaze merasimine katılmak vs. gibi insani ihtiyaçlarını karşılayamamasıdır.
Engelli çocuğa sahip anneler gün içinde kendi kişisel bakımlarını dahi yapamamaktadır. Sınırlı veya süreli hizmetlerde yararlanan engelli bireyler de bu düzen içinde konutları dışında başka ortamlara da girememektedirler.

Dolayısı ile seçenekleri olmayan engelli bireyler ile annelerinin sosyal yaşamın içinde var olan ihtiyaçlarının belli oranda da olsa giderilmesi için, “belirlenmiş süre’’ içinde yararlanabilecekleri gündüzlü bir merkezin var olması önemli bir kurumsal ihtiyaçtır.
Kaymakamlığımızca bu ihtiyaçtan hareketleSancaktepe Belediyesi, T.C Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sancaktepe Engelliler Derneği, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sancaktepe Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı’nın ortaklığıyla bir proje hazırlanarak İstanbul Kalkınma Ajansının Çocukların Ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri Ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansına sunulmuştur. Yapılan değerlendirme sonucu sunmuş olduğumuz bu proje 330 proje arasından desteklenmeye değer bulunarak çalışmalara başlanılmıştır.

- Engelli çocuk ebeveynlerinin kamu kuruluşlarında, kendilerinin bulunması gerekli hallerdeki iş ve işlemlerini yapabilmeleri başta olmak üzere ihtiyaç duydukları her tür aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri serbest zamanın sağlanması,
- Ebeveynlerin, belirli sürelerde çocukların bakımının bu merkezce sağlanması sırasında bazı sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ( çarşı-pazar, ziyaret vs ) 
- Ebeveynlerin sosyal yaşam içinde yer almaları,
- Ebeveynlere, belirli sürelerde çocukların bakımının sağlanması ile dolaylı psiko-sosyal destek sağlanması, - - Engelli bireylerin sosyal yaşam içinde yer almaları, toplumsal sorumluluk duygularının gelişmesi, Bu bakım evinde misafir edilen engelli çocukların sağlık durumları ile ihtiyaçlarının da bu arada karşılanması,
- Engelli ailelerinin tüm psiko-sosyal-ekonomik durumları üzerine bilgi sahibi olunması, hedeflenmiştir.

Bu proje kapsamında her tür desteğini aldığımız Sancaktepe Belediyesince arsa tahsisi, çevre düzenlemesi, ihata duvarının yapılması ve engelli evine yolun açılması gibi katkılarıyla Engelli Dinlenme Evi “EDEV” hizmete hazır hale gelmiştir.5.Haziran.2013 tarihinde saat : 11.00’de hizmete açılacaktır. Bu merkezde randevu esasına göre engellilerimize gündüzlü bakım hizmetinin yanında psikolojik danışmanlık, sağlık gibi hizmetlerin yanında, bu kişilere bakma mecburiyetinde olanlara da serbest zaman sağlanmış olacaktır. Bu kişiler bu zamanı kendi ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilecekleri gibi, İstedikleri takdirde bu merkezden kendileriyle ilgili olarak aile terapilerialabilecekleri gibi, merkezimizce düzenlenen bir takım sosyal ve kültürel programlara da katılabileceklerdir. “dedi.

Kaynak - Sancaktepe haber

Kategori: , , , ,

0 yorum

loading...