loading...
Facebookta paylaş

Taksim Gezi Parkında Yine Olay - Taksim Gezi Parkına Sabah Operasyonu



Taksim gezi parkında 3 gün önce başlayan yıkım faaliyetleri ile başlayan gerginlik 3 gündür aralıksız devam ediyor. Taksim gezi parkının  yok edilerek Topçu Kışlası projesi vatandaşları çileden çıkarmıştı. Bu olaya 3 gündür direnen parkın yıkılmasına engel olmaya çalışan vatandaşlar bu direnişten
vazgeçmeyecekler. 3 gündür sabahlara kadar park nöbeti tutan vatandaşlar, Çevik kuvvetin bu sabah tekrar olay yerine gelmesiyle ortalık yine karıştı. Bu sabah saat 05:00 sıralarında parka girmeye çalışan polis ekipleri ile eylemciler arasında kargaşa yaşandı. Polis kalabalığı dağıtmak için yine biber gazı kullandı ve eylemcilerin çadırlarını toplayarak uzaklaştırdı. Kalabalığı dağıtan polisin yardımıyla hemen yıkıma başlanıldı. Yıkım sırasında yine bir kişi iş makinasının önüne yattı polis vatandaşı güçlükle kaldırdı.Polis iş makinalarına adete etten duvar ördü.
Sırrı Süreyya Önder yine oradaydı ilk günden beri eylemcileri yalnız bırakmayan Sırrı Süreyya Önder ilk gün olduğu gibi yine iş makinalarının önüne geçerek yıkıma engel olmaya çalıştı. Vatandaşlar tekrar parkın etrafında toplanıp sloganlar atarak yıkımı protesto etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ''Orası için karar verdik ne yaparsanız yapın kararı uygulayacağız'' dedi.

Kategori: , , , , ,

0 yorum

loading...