loading...
Facebookta paylaş

ORUÇ TUTARAK ZAYIFLANIR MI? - ORUÇ TUTARAK ZAYIFLAMAK İSTEYENLER DİKKAT


sağlık,oruç tutarak zayıflanır mı,oruç tutsam zayıflarmıyım,zayıflamak için oruç tutmak,sahura bile kalkmadan oruç tutmak zayıflatırmı,sahura kalkmadan oruç tutmak,oruç tutmak,yaz ayında oruç tutmak için neler yapılmalıdır,yaz ayında oruç tutulurmu,oruç tutmak sevabı,oruç tautarak zayıflamak isteyenler,oruç tutarak zayıflamaya çalışanlar dikkat,yazın oruç tutmak tehlikeli mi,oruç tutmak için altın kurallar,zayıflamak için 

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte oruç tutma sevabını layıki ile yapmak isteyenlerin yanı sıra özellikle kadınlar kilo vermek için oruç tutma kararı verirler bir yandan oruç tutarak sevaba girmek bir yandan da yemeyerek kilo verme düşüncesi içinde olur, ve böylece hatta sahura bile kalkmadan oruç tutmaya çalışırlar. İki işi bir arada yapmak isteyenler bilmezlerki bu durum tam tersine kilo aldırıyor ve kaslara zarar veriyormuş

Yapılan araştırmalar sonucu beslenme ve diyet uzamanı Elif Karacanoğlu'nun bir yazısını sizinle paylaşacağız.

İşte Yanlış Bilinen Oruç Tutarak Zayıflamaya Çalışma Hatası...

Sahursuz tutulan orucun yarar yerine aslında zarar verdiğini belirten Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu; 'Ramazan'ın yaza denk gelmesiyle, oruçlu kalınan süre fazlalaşıyor. Dolayısı ile sahurun önemi gittikçe artıyor.
Hep söylediğimiz az ve sık beslenme için sahura kalkarak oruç tutmak ve uzun açlığı bir nebze olsun azaltmak, sağlığımız için çok önemli. Çünkü uzun süreli açlık kan şekerini düşürerek karaciğere ve sindirim organlarına yükü artırır. Tansiyonu ve şekeri olumsuz yönde etkiler.
Gün içinde tek öğünle beslenildiği için tek öğün olan iftarda yenen yemeğin hacmi gittikçe artar ve kişi kilo vereceği yerde Ramazan ayının sonunda ortalama 2-5 kg alır. Sahurda ölçülü yendiği takdirde kilo alınmaz. Bu nedenle kesinlikle sahur yapılmalıdır.' açıklamasında bulundu.

Oruç Tutarken Zayıflamaya Çalışmayın...Kastan Kaybedebilirsiniz! 

Orucu zayıflamak için fırsat görmeyin. Ramazan döneminde de sağlıklı beslenmeden uzaklaşmayın. Yemeğinizi yavaş yiyin. İftarda orucunuzu açıp çorbanızı içtikten sonra bir süre yemeğinize ara verin. 10- 15 dakika sonra ana öğüne geçin; ancak mutlaka yavaş yiyin.
Tatlıya geçmeden önce yavaş tempoda bir yürüyüş yapın. Öğün düzeniniz değiştiği için aynı kiloyu korumanız ya da en fazla 1-2 kilo alıp vermeniz mümkün.
Ancak kilo verebilmek adına, düşük kalorili beslenmek, Ramazan sonunda kas kaybetmenize yol açabilir.

Kaynak -www.kadinvekadin.net


Kategori: , , , , , ,

0 yorum

loading...