loading...
Facebookta paylaş

Saç Ektirirken Zayıflatan Formül - Saç Ektirme İşlemi - Saç Ektirme Nasıl Oluyor



Saçlandırırken Kilo Verdiren Mucizevi Tedavi 

Saç problemi günümüz erkeğinin adeta kabusu niteliğinde. Çeşitli araştırmalar yapılıp kel erkeklerin seksi oldukları öne sürülsede dökülen saçlar sonrası mucizevi bir tedavi var aslında.

Mucizevi tedavinin çözümünün ise kök hücrede olduğu ortaya çıktı. Bizde erkeklerin bitmeyen derdi saç dökülmesi hakkında Türkiye'nin sayılı doktorlarından Op. DR. Emirali Hamiloğlu'yla bu konu üzerine konuştuk.

Kök hücreyle saç tedavi yönteminden biraz bahsedebilir misiniz?

Kök hücre desteği son yıllarda üzerinde çok durulan bir tedavi. Gelecek içinde bize çok şey vaadediyor. Sadece saç için değil vücudun diğer noktaları içinde bu tedavi işe yarıyor. Bunlar vücudumuzda dönüşmemiş hücrelerdir. Herhangi bir dokuya da dönüşebilecek hücrelerdir aynı zamanda.

Önceleri bu hücrelerin kemik iliğinde bol miktarda olabileceğini düşünürken son yıllardaki gelişmeler sonucu vücudumuzda yağ dokusunda kök hücrelerin daha fazla olduğu ortaya çıktı. Şimdi gelinen noktada ise bu yağ dokusundaki kök hücreleri bir makine sayesinde ayrıştırıp kullanabiliyoruz. Bu cihaz yardımıyla ayrıştırmayı yapıp saç ameliyatları dışında dokuyu göğüs ameliyatları ve diğer ameliyatlarda da kullanabiliyoruz. Kök hücreler tedavi sürecinde bize oldukça büyük bir avantaj sağlıyor.

Bir miktar yağ hücresiyle birlikte kök hücreleri ameliyat noktalarına zerk ediyoruz. Saç köklerine ekilen kök hücre saçların daha kuvvetli deriye tutunmasını ve iyileşme sürecinin daha sağlıklı geçmesini sağlıyor. Saçların daha fazla üremeleri gerçekleşiyor.

Diğer saç ekim FUT* ve FUE* gibi tekniklerle karşılaştırıldığında avantajları ve dezavantajları neler? 

Ben yaklaşık 12 yıldır saç ekim teknikleriyle uğraşıyorum. İlk başlarda FUT tekniğini daha çok uyguluyorduk. FUT tekniğinin dezavantajlarından biri arka tarafta iki kulak arkasındaki noktada iz bırakmasıydı. Genç hastalarımız ise bu tekniğin uygulanmasını istemiyorlardı. Çünkü ilerki yaşlarda "Saçlarımı 3 numara" yapacağım diyen hastalar böyle bir izin görünmesini tercih etmiyorlardı.

2005'te dünyaya FUE tekniğinin gelmesiyle bizde bu tekniği uygulamaya başladık. Bu tekniğin en büyük avantajı ise kafada iz bırakmamasıydı. Daha sonraları ise saç nakil işlemleri sonrası PRP desteğiyle hastaların iyileşme süreci kısaldı. Şimdi ise kök hücre desteği geldi. FUE tekniğini uygulayamadığımız ve kıvırcık saçlı hastalarımızda FUT tekniğini uygulamayı halen tercih ediyoruz. Kıvırcık saçlı hastalarda FUE'yle alabileceğimiz saç kökleri fazla olmadığı için FUT tekniğini uyguluyoruz. Şu an ameliyatlarımın %90'ını FUE tekniğiyle yapıyorum.

Yaklaşık iki yıldırda PRP desteğiyle yara iyileşmesinde lazım olan mineralleri sağlıyoruz. Kök hücre tekniği tıpta saç anlamında gelinen son nokta. Bu tedavi saçların hızlı uzamasını ve deriye sağlam tutunmasını garanti ediyor.

Hem Yağlardan Kurtulma Hem Saç Ekimi 

Kök hücre vücuttan nasıl alınıyor? 

Ameliyata başlamadan önce kök hücrelerin içinde bulunduğu yağ dokusunu hastanın karın bölgesinden alıyoruz. Bir miktar yağı hastanede bulunan cihaz yardımıyla yaklaşık bir buçuk saat süren ayrıştırma sonrası kök hücreler ayrı bir kapta alabiliyoruz. Alınan bu kök hücreleri ise ameliyat sonrası saç ekilen bölgeye enjekte ediyoruz.

Ne kadar bir miktar yağ alımı söz konusu? 

Bize hastamız geldi ve hem göbek bölgesinde yağlanma var hemde saçları dökülüyor. Göbeğindeki yağları alıp saç nakli sırasında kök hücreyle desteği sağlayabiliyoruz. Bütün göbek bölgesindeki yağları almamız aslında gerekmiyor. 300-400 cc'lik bir yağ miktarıyla bu ameliyatı gerçekleştirebiliyoruz. Ancak bütün göbeği yağlıysa hastanın ve bundan kurtulmak istiyorsa iki işi birden yapabiliyoruz. Kök hücre sayısının fazla olması bizim içinde faydalı oluyor.

Kök hücre uygulamasının bir sakıncısı var mı? Kimlere uygulanamaz?

Kişinin kendi dokusu alınarak vücuduna zerk edildiği için hastaya hiçbir şekilde zararı yoktur. 18 yaşını geçmiş herkese uygulanabilir.

İyileşme süreci ne kadar sürüyor? 

Hastalar yaklaşık 1 hafta ile 10 gün içerisinde sanki hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına dönebiliyorlar. Kök hücre enjeksiyonu ise iyileşme periyodunu biraz daha kısaltabiliyor.

Bu kök hücreli saç naklinden sonra dökülme şansı var mı? 

Bizim ektiğimiz saçlar dökülmezler.(Gülüyor) Eğer genetik kodlarında saçlarının diğer kısımları dökülmesi söz konusuysa bizim ektiğimiz noktalar dışındaki saçları kaybedeceklerdir.

Tedavi sürecini baştan aşağı bize anlatabilir misiniz? 

Hastaların özellikle ameliyattan bir gün önce alkol almamalarını, bir hafta önceden ise sigarayı bırakmalarını istiyoruz. Ameliyathane koşullarında muhakkak olması gerekiyor bu ameliyatların. Bizde ameliyatlarımızı Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi'nde yapıyoruz.

Saç naklinde sigara içiminin ciddi bir önemi var. Hasta tiryaki ise azaltmalarını istiyoruz. Kök hücre deteği uygulayacak hastalarımızın aç gelmeleri gerekiyor. Öncelikli olarak bir miktar yağ temini kişinin vücudunda yapılıyor. 1-1,5 saatlik bir yağ ayrıştırma süreci için bekliyoruz. Yaklaşık 5-6 saatlik bir saç operasyonundan sonra ayrıştırılan bu kök hücreler nakil yapılan bölgelere enjekte ediliyor. 8-10 günlük bir iyileşme sürecinde hasta yazın güneş,deniz ve havuzdan kendisini koruması gerekiyor. Solaryum ve saunaya hastanın girmesi yasaklanıyor. 2 hafta sonunda hasta normal hayatına dönebiliyor. İlk 5 gün çok önemli.

Ne kadar süre kök hücreler rezerve edilebilir? 

24 saat kadar tutabiliyoruz.

Hastalar ameliyattan sonra ne zaman saçlarını yıkayabilirler?

Ameliyat sonrasındaki gün hastamızı mutlaka görüyoruz. Ve bu esnada hastamızın saçını yıkıyoruz. Hastamızın saçları özel bir şampuanla yıkanıyor. 2. gün ara veriyoruz, 3. gün ise hasta kendisine verdiğimiz şampuanla yıkıyor. 4.gün ise verilen bir losyonu hasta başına sürdükten sonra şampuan kullanıyor. 8-10 gün sonra ise hastanın kafasındaki tüm kabuklar dökülmüş oluyor. Ve iyileşme süreci sona eriyor.

Saçları kazıtmanın veya kısaltmanın saça faydası var mıdır? 

3 numaraya vurdurmanın hiçbir faydası yok. Saçınızı kaybedecekseniz uzunda olsa kısa da olsa kaybedersiniz. Kazıtmak dökülmeyi durdurmaz. Yalnız omuz seviyesinin altına inen saçların dökülme oranı artacaktır üstünde kalan uzunluktaki saçların dökülmesi ise o kadar fazla olmayacaktır.

Op. DR. Emirali Hamiloğlu


Kategori: , , , , , , ,

0 yorum

loading...