loading...
Facebookta paylaş

D-SMART UYDU ALICISI DONMA SORUNUNU ÇÖZME YÖNTEMLERİ


d-samart uydu alıcısı donma nedenleri,d smart donma çözümü,d smart neden donuyor,d smart donmasını nasıl çözerim,d-smart donma sorununun çözümü, d sımart donma sorununun çözümü,d-smart donma sorunu nasıl çözülür,d-smart donması neden oluyor,d smart donduğunda ne yapmalıyım,d smart alıcısı dondugunda ne yapılmalı,d smart cihazının donma sorunu nasıl çözülür,d-smart nasıl resetlenir,d smart alıcısının donmasını resetleme çözermi,d smart arızaları çözümü


Hemen Hemen her evde var olan D-SMART uydu alıcısı büyük ilgi görüyor. Özellikle maç yayınları için alınan D-SMART uydu alıcısı şifreli maçları izleme şansının yanı sıra belgesel kanalları ve dizi, film kanalları çocuk kanalları gibi bir çok kanal seçeneği sunmaktadır.

Özellikle 2013-2014 Süper Lig sezonunun başlamasına çok az kaldığı şu günlerde futbol severler ve fanatikler yani takımının maçlarını kaçırmak istemeyenlerin ilk seçeneği D-SMART uydu alıcısıdır.

D-SMART uydu alıcısı bu kadar imkan ve güzelliği bir arada sağlarken, Tabi istenmeyen durumlarda olmuyor değil. Özellikle çocuklu ailelerin en başta geldiği ve çocuklarının uydu alıcısına zarar vermesi, kendimizden kaynaklanan mesela üzerine sıvı dökülmesi, düşürmemiz gibi bir çok neden vardır ve birde donma olayı yani açılmama olayı var.

Peki D-SMART uydu alıcısı açılmadığında donduğunda, kullanılabilir hale yani çalışır hale nasıl getirilir. Bu donma sebebinin çözülmesi için 2 yol vardır. D-SMART uydu alıcısı donmasını nasıl giderebiliriz.

1 - D-SMART cihazınızın fişini çıkarın, tekrar takın D-Smart uydu alıcısının ön sol tarafında 3 adet led lamba yanıp söner bunların üzerinde STANDBY, MAIL, RCU yazar. Cihazınızın fişini çıkarıp taktıktan sonra o 3 lambadan önce biri yanıp söner sonra üçüde yanar ve sabitlenir.
O zaman cihazınızın kumandasından arka arkaya 2 kere  ''GERİ''  tuşuna basıp 2485'i tuşlayalım ve cihaz yazılım güncelleştirme ekranı gelecek (NDSMMIVLoader) daha sonra D-Smart kutusu açılış ekranı normale dönecektir.


2 - D-SMART cihazlarının donma nedenlerinin bir diğeri ise cihazların beslemelerinde bulunan 3 adet gri kondanstör bozulmuştur demektir. Bunun çözümü herhangi bir elektronik tamircisine cihazı götürüp bahsettiğimiz kondanstörleri değiştirttiğinizde cihaz normale dönecektir.

Kategori: , , , , , ,

0 yorum

loading...