loading...
Facebookta paylaş

ATATÜRK SİLUETİ - ARDAHAN'DAKİ ATATÜRK SİLUETİ - DAĞA VURAN ATATÜRK SİLUETİ


ardahandaki atatürkün silueti,ardahan atatürk resmi,ardahan damal ilçesi atatürk resmi,dağa vuran atatürk resmi,daga vuran atatürk sileuti,atatürk silıueti,atatürkün silüeti,ardahan damal ilçesi atatürk resmi,ardahandaki atatürk resmi şenlikleri,atatürkün resmi daga nasıl vuruyor,atatürk dağdaki resmi,her yıl dağa vuran atatürk resmi,atatürkün resminin dağa vurduğu il hangisidir,hangi ilde atatürk resmi dağa çıkıyor,hangi ilde atatürk silueti çıkıyor,atatürkün siluetinin çıktığı il hangisi, atatürk resmi hangi ilde




Ardahan'ın Damal ilçesindeki Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk'ün silueti ve her yıl şenlikler ve festival olarak gelenekselleştirilen bu kutlama bu yılda devam etti.
Ardahan'ın Damal ilçesindeki Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk siluetini bu yılda yine coşku ile kutlanan festivalde çocuklar ve vatandaşlar merak ile izlediler. Her yıl 15 Haziran ve 15 Temmuz tarihleri arasında 17:55 ve 18:10 saatleri arasında tam görünen Atatürk silueti bu yılda yine görülmeye değerdi,
Atatürk siluetini izlemeye gelenler arasında Damal Belediye başkanı Adıgüzel Fidan da vardı.

Belediye Başkanı Adıgüzel Fidan her yıl düzenledikleri Atatürk'ün izinde gölgesinde Damal şenlikleri adını verdikleri festivali her yıl düzenlediklerini ve bundan da büyük keyif duyduklarını ifade etti. Belediye başkanı Adıgüzel Fidan amacımız her yıl 7 temmuzda düzenlediğimiz bu şenliklerde herkesin gelerek Atatürk'ün silutini yakından izlemeleri dedi.
Bu yılki şenliklerde 84 yaşındaki bir vatandaş Atatürk için yazdığı şiirini okurken herkesi duygulandırdı.

İşte Atatürk'ün Siluetinin İlk Ortaya Çıkış Tarihi

Atatürk'ün siluetinin ilk görüldüğü ve keşfedildiği tarih 1954'tür. 1954 yılında Gündeş köyü çobanı olan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görülmüştür. 1975 yılında siluein ilk resimleri çeken gazeteci Erdoğan Kumru çektiği fotoğrafları Genel Kurmay Başkanlığına göndererek bu olayın gelişmesini sağlamıştır.
Gazeteci Erdoğan Kumru 1988 yılında çektiği fotoğraflarla, o yıl düzenlenen ama tör fotoğrafçılık yarışmasın katılarak birinci olmuştur.
O yıllardan sonra artık ismini duyuran Ardahan'ın Damal ilçesinde görünen Atatürk silueti Ardahan'da 1995 yılında Damal ilçesinde bir şenlik olarak kutlanmaya başlamıştır. Damal belediyesi tarafından düzenlenen bu şenlik her yıl Temmuz ayının 7'si ila 10'u arasında geleneksel olarak kutlanıyor.

Atatürk'ün Silueti...








Kategori: , , , , , , ,

0 yorum

loading...